Elektrikli Otomobiller Bentley'in 61 Senelik Motorunun Sonunu Getirdi!

Elektrikli Otomobiller Bentley'in 61 Senelik Motorunun Sonunu Getirdi!

Global anlamda otomotiv sektöründe değişen popülarite, Bentley'in 61 senedir aralıksız olarak ürettiği motoru için yolun sonunu getirdi. Lüks otomobil üreticisi tarafından yapılan

Global anlamda otomotiv sektöründe değişen popülarite, Bentley'in 61 senedir aralıksız olarak ürettiği motoru için yolun sonunu getirdi. Lüks otomobil üreticisi tarafından yapılan açıklamada, el yapımı  L Serisi motorun artık üretilmeyeceği kamuoyuna paylaşıldı. İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, 61 senedir aralıksız olarak ürettiği motorunu rafa kaldırmak için hazırlanıyor.

Bentley markası tarafından yapılan açıklamada, 6,75 lt’lik V8 'L Serisi' güç ünitesinin artık üretilmeceği kullanıcılarla paylaşıldı. El yapımı olması nedeniyle dikkat çeken söz konusu motor ilk defa 1959 model Bentley S2 modelinde konumlandırılmıştı. O dönem 180 bg güç üreten motor ünitesi, aradan geçen senelerde yapılan iyileştirmeler ile günümüzde 530 bg güç ve 1100 Nm tork üretir hale geldi.

Bentley L Serisi Yeni Motoru İle Dikkat Çekiyor

V8 motor ünitesinin üretilen son versiyonlarının önceki sürüme göre % 99’a kadar daha az zararlı emisyon ürettiği de verilen bilgiler arasında yer alan detaylardan.

Araç için üretilen son Bentley L Serisi motorunun, Mulliner Mulsanne 6.75 Edition modelinde kullanılacağı belirtilirken, bugüne dek söz konusu bu motordan toplamda 36.000 adet üretilidiğini de belirtelim.

Global lüks otomobil devi Bentley'in ömrünü sonuna getiren L Serisi motorunun önümüzdeki senelerde W12 motor opsiyonu ile 4 lt’lik V6 ve V8 hibrit seçenekler ile yerinin doldurulacağı da marka tarafından sevenleri ile paylaşıldı.

İngiliz lüks otomobil üreticinin, batarya teknolojilerindeki gelişmelere bağlı kalarak, % 100 elektrikli bir model de geliştirebileceği de söylenenler arasında. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement