Mercedes, Zorlu Bir Hafta Sonu Geçirdi

Mercedes, Zorlu Bir Hafta Sonu Geçirdi

Mercedes, geçtiğimiz hafta sonu Zandvoort pist’inde yarışta ve sıralama turlarında çok düzensiz performans sergiledi.

Pazar günü oldukça iyi performans sergileseler de, yanlış plan nedeniyle geride kalan Alman ekip, Lewis Hamilton pilotu altıncılıkla hafta sonunu tamamladı.

Bu haftanın sonunda yapılacak olan Monza yarışı öncesinde açıklama yapan Toto Wolff,  böyle hafta sonlarının ekibi için kolay olmadığını belirtti.

Wolff, "Zandvoort bizim için sinir bozucu bir hafta sonuydu. Potansiyel vardı ama bunu değerlendiremedik. Geçiş lastiklerine geçişte yanlış karar verdik ve bu da bizi geriye düşürdü. Bundan sonrası kaybettiğimiz pozisyonları kazanmaya çalışmakla ilgiliydi. Her iki sürücü de durumu iyi toparladı  ama George'un lastiğinin patlaması, aldığımız son darbe oldu. Kaçırdığımız fırsatlar can sıkıcı fakat bu gibi hafta sonları bizi daha da güçlü şekilde dönmeye itiyor. Bir sonraki yarışa taşıyacağımız pek çok ders var. Neyse ki bunun için uzun süre beklememiz gerekmiyor. Monza'nın pist özellikleri Zandvoort'un tam tersi, bu yüzden nasıl ilerleyeceğimizi göreceğiz. Ayrıca bu hafta sonu yine muhteşem bir atmosfer olacağı kesin.“ ifade ediyor.

Advertisement