Ferrari Pilotu Charles Leclerc, Red Bull'u Geride Bırakması İçin Kendine Şans Diliyor

Ferrari Pilotu Charles Leclerc, Red Bull'u Geride Bırakması İçin Kendine Şans Diliyor

Ferrari yarışçısı Charles Leclerc, bu yıl bir yarış daha kazanabilmek için çok büyük bir şansa ihtiyacının olması gerektiğine inanıyor.

Başka takımların 2026'ya kadar Red Bull dışında şampiyon olabilmesi için 'mucize gerektiğine' inandığı söyleniyor.

Red Bull, şu ana kadar bu sezonda 12 yarışı da rahatlıkla kazanarak 12 birincilik elde etti. Ferrari pilotu Charles Leclerc ise en iyi derecesini hemen arkasından gelerek ikincilikle tamamlamak oldu.

Monakolu pilot, bu yıl üç kere sahneye çıkmayı başardı, ancak Hollanda GP'de verdiği konuşmada bu sene kazanma potansiyelinin düşük olduğunu ifade etti.

25 yaşındaki Ferrari pilotu Charles Leclerc."Geçen yılki seviyemize geri dönmek ve galibiyet savaşı vermek için çok çalışıyoruz. Takım içinde gerçekten çok iyi mühendislerimiz var. Yeni insanlar da geliyor. Tüm bu insanların farklı bakış açılarına sahip olmamıza ve daha da iyi gelişmemize yardımcı olacağını düşünüyorum. Fakat özellikle yarış gününde Ferrari ile Red Bull arasındaki farka bakıldığında bunu kapatmak zaman alacak. Bu farkı kapatmaya çalışıyoruz ama büyük bir avantajları var. Kural değişikliğinden önce onları yakalamak çok zor olacak.” İfadelerini söyledi.

Charles Leclerc, Red Bull'un üstünlüğünün, Mercedes'in üstün olduğu zamanlarda biraz farklı olduğunu da ifade ediyor.

“Bu geçmişe kıyasla farklı. Sıralama turlarında birbirimize daha yakınız. Red Bull'un yarışta sıralama turlarına kıyasla daha büyük bir avantajı var. Yarış hızımız üzerinde çok çalışıyoruz çünkü Red Bull bizden çok önde. Hâlâ yapılacak çok iş var fakat önümüzdeki birkaç yarışta bazı güncellemeler getireceğiz. Bunlar ileriye doğru gitmemize yardımcı olabilir ama aynı zamanda istenmeyen sürprizleri de beraberinde getirebilir. Araç çok hassas ve küçük bir değişiklik büyük sonuçlar doğurabilir.”

Ferrari, şampiyon olabilmek için Frederic Vasseur ile birlikte yeni bir strateji geliştiriyor.

Charles Leclerc bu yeni stratejinin şampiyonluk getireceğine inanıyor.

"Bunun üç ay, bir yıl ya da birkaç yıl içinde mi olacağını söyleyemem. Bu çok zor bir şey. Doğru yaklaşımı benimsiyoruz, takımımızı geliştirmek için belirli bir plan yapmış durumdayız. Kesinlikle doğru yönde çalışıyoruz."

Advertisement