Ferrari'de Yeniden Yapılanma Süreci

Ferrari'de Yeniden Yapılanma Süreci

Ferrari, sezona iyi bir başlangıç yapamadıktan sonra yapılanmaya karar verdi ve bu alandaki şefleri David Sancher ve Sportif direktör Laurent Mekies ile artık çalışmama kararı aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eski çalışanlarının yerine deneyimli kişilerle yerlerini doldurmak isteyen ekip, ilk anlaştığı kişi olarak Mercedes Performans Direktörü Loic Serra'yı seçti, ancak kendisi en erken 2025 sezonunda takımda yer alabilecek.

Önümüzdeki aylarda birçok önemli isimle anlaşma sağlanacak ve bu anlaşmalar duyurulacak. Ancak Frederic Vasseur, bu kadar süre içerisinde bir şeylerin pek değişmeyeceğinin farkına varmış.

Frédéric Vasseur: "İşe alım süreci her zaman çok uzun sürer. Bunun sonucu olarak, herkesin takıma katılma tarihi farklı. Bazı çalışanlarımız 1 Ocak'ta, bazıları 1 Temmuz'da, bazıları 2025 sezonunda işe başlayacak. Aslında bu durum biraz da sinir bozucu çünkü bugünden itibaren iki ila dört yıl boyunca yeniden yapılanacağınızı hissediyorsunuz. Ama eğer bunu yapmaya başlamazsanız, asla başaramazsınız. Süreç üstünde çalışmaya devam etmeliyiz, şimdiden ileriye doğru iyi bir adım attığımızı düşünüyorum. F1'deki tüm süreçler oldukça uzun ve zaman zaman oldukça durağan. Biriyle anlaşmak istediğinizde, bunun sonuca varabilmesi için iki ya da üç yıl beklemeniz gerekir. Yine de gelişmek için illa da yeni isimlerin aramıza katılmasını beklememize gerek yok, bu tür düşünceleri asla kabul etmiyorum, nitekim bu anki ekibimize de sonuna kadar güveniyorum. Gelişmeye ihtiyacımız var ama şu anki imkanlarımızla daha iyi bir iş çıkarabiliriz Elimizdekilerden en iyisini elde etmek için odaklanmalıyız. Bir sonraki mücadele bu. Herhangi bir hedefi ertelemek istemiyorum çünkü bu yanlış bir mesaj olur, motivasyonumuzu düşürür.” İfadelerini kullandı.

Advertisement