Mazda, Mx-5’in Spirit Racing Özel Versiyonunu Tanıttı

Mazda, Mx-5’in Spirit Racing Özel Versiyonunu Tanıttı

Mazda, 30 Ocak 1920 tarihinde Japonya’da Toyo Cork Kogyo ismiyle kurulmuş olup daha sonra adını Kogya ve Mazda olarak değiştirmiştir.

Mazda’nın en popüler modelleri, MX-5, CX-5, Mazda3 ve mazda6 sayılabilir. Mazda’nın en popüler araçlarında biri ve 30 yılı aşkın süredir hafta sonu kulüp yarışçılarının gözdesi olan MX-5’in yeni neslini 2024 Tokyo Auto Salon’da tanıttı. MX-5’in Spirit Racing RS adlı bu özel versiyonu, pist odaklı geliştirilmiş bir model olacak. Mazda Spirit Racing markası altında üretilecek olan bu araç, hem sedan hem de hatchback gövde tipi ile sunulacak. Hatchback gövde tipi, sadece Japonya pazarına özel olacak. Diğer ülkelerde ise sedan gövde tipi ile satılacak.

Spirit Racing RS, normal MX-5’ten daha performanslı bir model olacak. Araçta 2.0 litrelik atmosferik bir motor kullanılacak. Bu motor, 184 beygir güç ve 205 Nm tork üretecek. Ayrıca Spirit Racing RS, sadece 6 ileri manuel şanzıman ile satılacak. Bu da aracın sürüş zevkini artıracak. Spirit Racing RS, ayrıca sınırlı kaydırmalı diferansiyel, çok bağlantılı arka süspansiyon, 18 inçlik jantlar ve performans lastikleri gibi donanımlara da sahip olacak.

Spirit Racing RS, tasarım açısından da normal MX-5’ten farklılık gösterecek. Araçta kırmızı renkli RS amblemi, parlak siyah renkli yan ayna kapakları, ön ızgara, bagaj kapağı spoyleri ve ön tampon altı spoyleri bulunacak. Arka tarafta ise karartılmış arka lambalar ve oval şekilli bir egzoz çıkışı dikkat çekecek.

Spirit Racing RS, iç mekanda da sportif detaylarla donatılmış olacak. Recaro koltuklar, alüminyum pedallar ve kırmızı renkli dikişler aracın içini süsleyecek. Ayrıca 7 inçlik dijital sürücü ekranı ve 9 inçlik dokunmatik ekran da aracın teknolojik özelliklerini artıracak. Kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteği de sunulacak.

Spirit Racing RS, Japonya’da bu yılın sonunda satışa sunulacak. Fiyatı henüz açıklanmayan aracın, normal MX-5’ten daha pahalı olması bekleniyor. Spirit Racing RS, Mazda’nın MX-5 ailesine kattığı yeni ve heyecan verici bir model olacak. MX-5 tutkunları, bu aracı kaçırmak istemeyecekler.

Advertisement