Otomobilinizde Evcil Hayvanınızla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Edilmeli

Otomobilinizde Evcil Hayvanınızla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Edilmeli

​​​​​​​Araba yolculuğunda evcil hayvanınız ile seyahat ederken neler dikkat etmeliyiz? Bu sorunun cevabını tüm detaylarıyla haberimizde sizler için paylaşıyoruz.

Otomobiliniz ile bir seyahate çıktığınız zaman haklı olarak ailemizin parçası haline gelen evcil hayvanlarımızı da yanımıza almak istiyoruz. Fakat uzun yolculuklarda maalesef sorun yaşanabilmektedir. Şimdi gelin hep birlikte evcil hayvanı ile araba yolculuğu yapan kullanıcı deneyimlerini inceleyelim.

Evcil hayvanımız ile seyahat edebilmek için araba, otobüs, gemi, uçak ve tren gibi kriterlerimiz bulunmakta. Fakat araba dışındaki kriterler hem hayvan dostlarımızın yorulmasına hem de psikolojik olarak zarar görmelerine sebep olabiliyor. Çünkü hayvan dostlarımızın bu ulaşım seçeneklerinde havasız ve kapalı olan bagaj bölgesinde yolculuk etmeleri gerekiyor.

Arabanın ise evcil hayvanlar için birçok avantajları bulunmaktadır. Bunların ilk başında istediğiniz takdirde mola verebilme özgürlüğü yer almaktadır. Verdiğiniz tüm molalarda hem hayvan dostlarımızın stresi azalır hem de ihtiyaçlarını kolayca giderebilmektedirler.

Seyahat Öncesi Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hayvan dostumuz ile ilk defa yolculuğa çıkacaksak ya da evcil hayvanımız alıştıkları evi terk etmeyi sevmiyorlarsa öncelik olarak yapmamız gereken, onları birkaç gün öncesinden arabanıza götürmek ve kısa süreli yolcuklar yaparak ortama alıştırmanız gerekir. Eğer huzursuzluk yaşaması oluyorsa otomobilinize binerken mutlaka hayvan dostunuzu kucağınıza almalısınız. Bu durum onların kendilerini rahat hissetmelerine kolaylık sağlayacaktır. Burada bazı püf noktalarda yer almaktadır.

Eğer yolculuğa çıkacak olan evcil hayvanımız kedi ise taşıma çantası kullanmanız çok iyi olacaktır. Hayvan dostumuz bir köpek ise bu durum biraz daha karışık hal alabilir. Köpeğimiz aşırı hareketli ya da ani hareketler olduğunda sizinle oynamaya başlıyor ise güvenliği için seyahat çantası kullanmanız çok faydalı olacak. Ama bir refakatçiniz yani bir yol arkadaşınız daha varsa köpeğimizle de özgürce seyahat edebiliriz.

Nasıl bizi yolculuk ederken araba tutuyorsa hayvan dostlarımızı da araç tutabilir. Tedbir için veteriner hekimden gerekli ilaçları temin etmeliyiz. Yolculuğa çıkmadan önce çok daha az yemek vermek de bir çözüm yoludur. Günlük yiyecekleri yemek miktarlarını küçük küçük poşetlere bölerek yolculuk esnasında az az verebiliriz. Böylelikle hayvan dostumuzu da araç tutmamış olacak. Fakat yine de veterinere son kontrolleri yaptırmalı ve seyahat edebileceği onayını almak faydalı olacaktır.

Son olarak ise konaklayacağımız yerin hayvan dostumuzu kabul edip etmeyeceğinden emin olmamız gerekmektedir. Birçok konaklama mekanları, evcil hayvanları kabul edip etmediklerini kurumsal web internet paylaşmaktadır. Bu sebeple rezervasyondan önce mutlaka gideceğiniz yerin evcil hayvanımızı kabul edip etmeyeceğini kontrol etmeliyiz.

Şimdi Sırada Hayvan Dostumuzla Araba Yolculuğu Var

Otomobilimizle yolculuk ederken belli zaman aralıklarında mola vermemiz çok faydalı olacaktır. Verilen her molada mutlaka evcil hayvanımızı dolaştırıp temiz hava aldırmalıyız. Mola esnasında karnını çok doyurmamalıyız çünkü hayvan dostumuz için faydalı değil zararlı olacaktır.

Aracımızın camlarını, onlara zarar vermeyecek bir şekilde küçük boşluklar halinde açmamız yine onların yararına olacak. Eğer otomobilimizi uzun süre park halinde bırakacaksak, hayvan dostumuzu mutlaka yanımıza almalıyız. Fakat yanımıza alamayacak bir durumumuz varsa aracımızı mutlaka gölge bir yer park etmeli çekin ve camları hava alacağı kadar açık bırakmalıyız. Evcil hayvanımız sakin kalmayı başarırsa onu mutlaka ödüllendirmeliyiz. Böylelikle bu davranış onun için bir alışkanlık haline gelmiş olacak.

Son olarak ise arabamızın koltuklarını şilte adı verilen ekipmanlar ile koruyabiliriz. Bu sayede kedi ya da köpeklerin vücut sıvıları, tüyleri koltuk ve döşemelerde yapışıp kalmaz, araç temizliği de oldukça kolay olmaktadır.

Arabamızla Seyahate Çıkmadan Hayvan Dostumuzun Son Kontrollerini Yapın

Hayvan dostumuz ile yolculuğa çıkarken mutlaka edilmesi gereken unsurlar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Araç içi şilte,
  • Çöp poşetleri,
  • Ödül maması,
  • Tasma ve tasma kayışı,
  • Mama, temiz su ve kap,
  • Evcil hayvanımızın sağlık kayıtları,
  • Evcil hayvanımızın kimliğini mutlaka almalıyız.

Tüm ihtiyaçların hepsi ülke içinde seyahat ederken gerekli olarak kullanılmaktadır.

Yurt dışına otomobiliniz ile gidecekseniz araç için hazırlamamız gereken belgeler olduğu gibi evcil hayvanımız için de hazırlamamız gereken bir takım belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Fakat hayvan pasaportu her ülke için geçerlidir. E-devlet aracılığı üzerinden çıkarabileceğiniz hayvan pasaportunda evcil hayvanımızın cinsiyeti, yaşı ve türü gibi bilgileri bulunmaktadır.

Hayvan dostumuzla yolculuğa çıkmadan önce bilmeniz gereken diğer bir konu ise gidilecek ülkenin kabul politikası olmaktadır. Bazı ülkeler, bazı evcil hayvanları ya da cinslerini kabul etmemektedir. Bu sebeple de yolculuğa çıkmadan önce gidilecek ülkenin turistik ve evcil hayvan politikalarının incelenmesi gerekmektedir. Aksi halde araç kullanıcıları, geri dönmek zorunda kalabilir ya da evcil hayvanını kabul eden ülkelerden birinde pet otellere zaruri olarak bırakmak zorunda kalabilmektedir.

Hangi Otomobiller Evcil Hayvanımız İçin Uygundur

Eveeet şimdi de gelelim araç kullanıcılarının en çok merak ettiği konuya hangi arabalar evcil hayvanımız için daha uygundur?

Hayvan dostumuz ile beraber yapacağımız yolculuklarda önemli olan konulardan bir tanesi de aracın yaşam alanının yani kabin içinin büyük olmasıdır. Evcil hayvanımızla çokça seyahat ediyorsak genellikle iç mekan ile bagajın birleşik çok daha kullanışlı olacaktır. Bu sebeple ya geniş iç hacimli bir Station Wagon, Hatchback veya MPV araçları tercih etmeliyiz.

Özellikle arabamızda bir köpek ya da birden fazla köpek ile seyahat etme gibi işlemler yapılacaksa mutlaka bagaj alanı kullanışlı olmalıdır. Çünkü uzun yolculuklar yaparken köpekler için su ve mamanın araç içerisinde verilmesi gerekebilmektedir.

Ayrıca otomobil kullanıcıları, evcil hayvanlarıyla mola yerlerine gidecekse evcil hayvan arabası ismi verilen portatif arabalara sahip olmaları gerekmektedir. Böylece hayvan dostlarımızın girişinin yasak olduğu yerlerde de dinlenme molaları verilebilmektedir.

Eğer siz de hayvan dostlarınızı ile birlikte yolculuk etmek istiyorsanız sizin için en uygun ikinci el ve sıfır km Hatchback ve Station Wagon modelleri aracbul.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement