Carlos Sainz, Red Bull'u Geride Tutmak için Zorlu Bir Yarış Geçirdi

Carlos Sainz, Red Bull'u Geride Tutmak için Zorlu Bir Yarış Geçirdi

Carlos Sainz, yarışa pole pozisyonundan başladı, Max Verstappen'i birkaç tur boyunca başarılı bir şekilde geride tuttu. Ancak daha sonra RB19'un ataklarına ayak uyduramadı ve yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Monza pistinde yapılan yarış hakkında Sainz, "Çok zor bir yarıştı. Dürüst olmak gerekirse, tüm yarış boyunca Red Bull'ları geride tutmak için çok ama çok zorlandım. Bu da açıkçası arka lastikleri çok fazla kullanmama neden oldu. Sonunda, arka lastiklerle biraz bedel ödedim ama arkamdaki tüm araçlara savunma yapmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Evet, sonunda üçüncülük elde ettim ama kesinlikle zor bir yarıştı." İfadelerini kullandı.

İspanyol pilot, kazandığı sonuçtan memnun mu değil mi diye sorulduğunda, "Bence hızımız ve lastik anlayışımız üzerinde çalışmaya devam etmeliyiz. Bence bugün lastikleri biraz daha fazla kullandığımız açıktı ve biraz tempo eksikliğimiz vardı. Ama Zandvoort'a kıyasla kesinlikle ileriye doğru büyük bir adım. Ve bu hafta sonu diğerlerinin en iyisiydik, bu da koşullar göz önüne alındığında takım için iyi bir sonuç." Cevabını verdi.

Carlos Sainz, takım arkadaşı olan Charles Leclerc birkaç kez geçmek çabaladı ama başarılı olmadı.

Yarışın sonrasında Sainz, "Charles'la yarışmak her zaman bir zevk olmuştur. Bugün de aynıydı, o tıpkı Max ve Checo [Perez] gibi harika bir yarışçı; bugün orada çok eğlendik. Umarım siz de eğlenmişsinizdir." Diyerek konuşmasını bitirdi.

Advertisement