Monza'da Lando Norris'un Performansı

Monza'da Lando Norris'un Performansı

Monza'daki yarış sıralamalarında Norris, 9. sıradayken genellikle Alex Albon'un Williams'ının ardında yer aldı ve 8. sırada damalı bayrağı gördü.

Norris, aracının genellikle daha rekabetçi olduğunu ve en azından diğer F1 araçlarına karşı rakip olabileceğini hissettiğini belirtti.

F1 muhabirleri tarafından neticenin hasar sınırlaması mı diye sorulması üzerine Norris :  "Sanırım yine de mutluyum. 8. olduk ve birkaç puan aldık. Belki biraz daha fazlasını umuyorduk. Ancak zaman zaman puanlarda bile olmamayı bekliyorduk. Bu yüzden mutluyum. Bence bu bir hasar sınırlamasıydı. Aynı zamanda, düşük yere basma kuvvetine sahip bir pistte kaydettiğimiz ilerlemeyi görmek de güzel. Çok fazla bir şey olmadığını biliyorum ve bunların bir kısmı geçen yıldan kalan şeyler ve onları burası için optimize etmeye çalıştık. Ancak bazı iyi iyileştirmeler yaptık ve yarışılabilir bir araçtı, bu da ileriye doğru atılmış iyi bir adım. Ve bu sezon sadece bir tane daha düşük yere basma gücü pisti var [Las Vegas].” İfadelerini kullandı.

Norris, Albon’un kullandığı aracın çok fazla takip in ardından Williams tarafından kullanılan aracının daha iyi tanıdığını ifade etti.

Norris, "Daha önce zaten çok iyi biliyordum. Son birkaç yıldır bu pozisyonda çok bulundum! Alex'in hakkını vermek lazım, çok iyi bir yarış çıkardı. Hiç hata yapmadı ki bu can sıkıcı bir durum. Denedim, iyi mücadelelerimiz oldu. Oldukça fazla denedim. Ama düzlüklerde bizim için çok hızlıydılar. DRS ile bile onun yaptığından belki 2-3 km/s daha fazla hız yapabiliyorum. O yüzden yine de mutluyum. Zor, çünkü Williams belki de elde edebileceğimizi düşündüğümüz kadar puan almamıza izin vermedi. Ama iyi bir yarış çıkardı ve bizim yapabileceklerimizi sınırladı. Hızımız iyiydi. Ancak sollama yapmak çok zordu.” İfade etti.

Albon’u kendisini itmekle suçladığı 1. Virajdaki hadiseyle iligili açıklama yapan Norris: Yanındaydım. Sanırım orada olduğumu biliyordu. Bu yüzden kesinlikle frene bastı ve normalde yaptığından biraz daha sert girdi. Ve evet, eğer 2. viraj için içeride kalmaya çalışsaydım, o zaman bir çarpışma olurdu ve muhtemelen Max [Verstappen] ve Lewis [Hamilton] gibi olurduk. Yani evet, adil olduğunu düşünüyorum, adil yarışıyoruz. O da öyle yaptı. Elbette bazen dirsek atmanız gerekiyor. Ve o da bunu yaptı. İyi bir yarış çıkardı.” İfadelerini belirtti.

Norris, 1. virajdaki gerçekleşen kazada ekip arkadaşı Oscar Piastri ile birlikte yara almadan kurtuldular.

"Sanırım soğuk lastiklerle falan yarışıyordu, bu yüzden biraz önden kayma yaşadı. Sanırım yeterince boşluk bıraktım ama görmek imkansızdı, aynadan görmek çok zordu. Sert ve soğuk lastikler iyi bir kombinasyon değil ve sanırım benim arka lastiğime çarptı. Bence birbirimize saygı duyuyoruz. Birbirimize alan bırakıyoruz. Talihsiz bir durum ama bir şey olmadı. Yani her şey yolunda."

Advertisement