Nico Hulkenberg, Hızlı Alışma ve Göz Alıcı Performansı

Nico Hulkenberg, Hızlı Alışma ve Göz Alıcı Performansı

Renault F1 pilotu olarak son yarışı kaybettikten sonra yarışlara ara veren Hulkenberg, kaybettikten sonraki 3 sezon boyunca Racing Point/Aston Martin'in yedek pilotu olarak görev yaptı ve toplamda 5 yarışa katıldı.

Uzun bir süre F1 pilotu olarak yarışan Hulkenberg, büyük deneyimi ve F1 otomobillerine hızla adapte olabilme yeteneğiyle Haas'ın dikkatini çekti ve ekip, yaş ortalamasına rağmen Alman pilotla anlaşabildiler.

Hulkenberg’in 36 yaşında olması sebebiyle beklenti çok yüksek değildi, lakin özellikle söylemek gerekirse sıralama turlarında araçtan maksimumu almayı başararak gözleri üzerine çekmeyi başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

F1 pilotunun başarısının analizini yapan Gunther Steiner : “Çok ama çok etkilendim. Açıkçası kendisinin üç yıl boyunca tam zamanlı yarışmadıktan sonra ne kadar sürede spora yeniden alışabileceği konusunda şüphemiz vardı. Ancak hiç zorlanmadı, ilk günden beri bizimle gibiydi. Bu gayet iyi. Kendisi bir insan olarak da takıma yardımcı olmaya çalışıyor, bizim istediğimiz şey, her zaman söylediğim şey de buydu: deneyim. İlk 14 yarışta toplam altı ya da yedi kez Q3'e kaldı, gayet etkileyici, değil mi? Ayrıca dokuz puana sahip, yarışlarda da ne kadar iyi olduğunu görüyorsunuz. Aracımız yeterince iyi değil, çalışmaya devam etmeliyiz. Ancak pilot problemimiz olduğunu düşünmüyorum. Nico'dan memnunuz. Her şeyden önce, takıma bu kadar çabuk entegre olması beni şaşırttı. İnsanları hemen anlaması oldukça şaşırtıcıydı. Ama yine de deneyimden bahsediyoruz ve bu işi uzun süredir yapıyordu. Bu kendisinin yarışlara nasıl yaklaştığını da gösteriyor. Asla aşırıya kaçmaya çalışmıyor. Tam olarak ne yapması gerektiğini biliyor. Şu anda çikolata yemediğini, tatlı bir dönemden geçmediğimizi de biliyor, bu yüzden biraz zaman alıyor.” ifadelerini kullandı.

Advertisement