2022 Yılında Kullanıcılar Hangi SUV’leri Tercih Etti

2022 Yılında Kullanıcılar Hangi SUV’leri Tercih Etti

​​​​​​​SUV segmenti araçlar arazi yolculuğu ve şehir içi kullanım için en ideal seçim olarak tercih edilmektedir. En iyi SUV otomobiller dünya pazarında ve Türkiye’de çokça beğeniliyor.

SUV segmenti araçlar arazi yolculuğu ve şehir içi kullanım için en ideal seçim olarak tercih edilmektedir. En iyi SUV otomobiller dünya pazarında ve Türkiye’de çokça beğeniliyor. SUV karoserli araçlar en çok tüm tekerleklerden çekiş özelliğiyle dikkat çekiyor. SUV arabalar 2020’de olduğu gibi 2021 yılında da birçok otomobil üreticisi tarafından satışa sunulmaktadır.

2022 yılında kullanıcıları hangi SUV’leri tercih etti? En iyi SUV hangisi? 

2022’nin En Çok Tercih Edilen SUV’si: Honda CR-V  

Honda CR-V kendi segmenti içinde en çok tercih edilen SUV’ler arasında yer alıyor. Eğer en iyi SUV otomobilleri araştırdıysanız bu modeli mutlaka görmüş olmalısınız. Honda CR-V geçen yılki tasarımına göre daha modern ve daha güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor. CR-V kullanıcısına ilk etapta güvenlik özelliklerini ön planda tutarak piyasaya çıktı. Bir önceki halefinde yalnızca benzinli motor ünitesi yer alıyordu. Yeni jenerasyonda ekstra olarak hibrit motor ünitesi alternatifinin eklendiğine şahitlik ediyoruz.

Gelelim Honda CR-V’nin olumlu ve olumsuz yanlarına;

Honda CR-V’nin eksileri: Etkileyiciliği olmayan yakıt ekonomisi, bagaj kapasitesinin küçüklüğü, eğlence alt menülerindeki kompleks ve karmaşık bilgileri bulunuyor.

Honda CR-V’nin artıları: Kararlı sürüş deneyimi, çağdaş tasarımı, uygun bir hal aldığında 3,5 tona kadar çekme kapasitesi sunuyor.

2022’nin En Çok Tercih Edilen SUV’si: Land Rover Defender

Land Rover Defender ikonikleşmiş bir SUV otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Bir önceki jenerasyonuyla satışa çıktığında yurt dışı pazarlarında büyük başarı elde etti. Şimdiki neslinde bazı küçük revizelerle karşımıza çıkıyor. Bu yeni çıkan haliyle eski halefinden çok daha iyi görünüyor. Eşsiz tasarımı ve kullanılan malzemelerin kalitesiyle üst segment bir suv modeli olarak tercih ediliyor. Bu muhteşem tasarımı ve kullanışlılığıyla tam olarak üretiliş amacına göre hizmet etmektedir.

Land Rover Defender’in artıları: Geniş ve tekrar güncellemeye izin veren bir orta konsol, akıllı saklama alanları, kolay katlanır arka koltuklar ve daha geniş bir SUV araca yakışan büyük bagaj hacmi sunuyor.

2022’nin En Çok Tercih Edilen SUV’si: Volvo XC40

Volvo XC40 Suv araçlar arasında elektrikli olmasıyla oldukça dikkat çekici görünüyor. Zor arazi şartlarına rağmen XC40 sürücüsüyle başarılı bir ikili olarak tercih ediliyor. XC40’ta çokça tercih edilebilecek renk tonları var. Fakat Volvo XC40 günlük kullanıma uygun bir araç. Yaşam alanında çöplerimizi atabileceğimiz küçük bir çöp kutusu yer alıyor. Torpido kısmında ise çanta askısına benzer küçük hoş özellikler bulunuyor. Bu gibi ince detaylar kullanıcıların bu modeli daha çok tercih etmelerini sağlıyor.

Volvo XC40’ın artıları: Orta ve üst düzey döşemeleri yer alıyor. Bu döşemeler muhteşem bir şekilde lüks detaylar barındırıyor. Bu C-SUV otomobil gelişmiş sürüş özellikleri bünyesinde barındırıyor. Yaşam alanı diğer otomobillere göre çokça rahat bir yaşam sunuyor.

Volvo XC40’ın eksileri: Diğer SUV arabaları incelediğimizde bu modelin bagaj hacmi biraz daha küçük. Ayrıca performanslı turbo motor ünitesi maalesef temel modellerde yer almıyor.

2022’nin En Çok Tercih Edilen SUV’si: Volvo XC60

Volvo XC60, Diğer lüks SUV araçlar arasında yer alıyor. Bu otomobil hem iç hemde dış tasarımıyla lüks izlenimi ortaya koyuyor. Volvo XC60 modeli geniş bir yükseltme listesiyle karşımıza çıkıyor. Bu yüzden  XC60 aracınızı kendinize göre dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Bazı otomobil kullanıcıları bu model ile yolculuk ederken kaldırım zeminlerinin rahatsızlık verdiğini dile getiriyor. Fakat araçtaki diğer lüks özelliklerden dolayı bu eksi yanını görmezden gelebiliriz. İsveçli üretici Volvo’nun bir sonraki yıllarda bu sorunu çözeceğini düşünüyoruz.

2022’nin En Çok Tercih Edilen SUV’si: Nissan Qashqai

Nissan Qashqai, giriş seviyesi bir SUV otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Tüm dünyada olduğu gibi bu model ülkemizde de oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Bu ilginin en büyük sebebi ise fiyatı olarak karşımıza çıkıyor. Qashqai’nin teknik özelliklerini incelediğimizde orta seviye bir otomobil olarak tercih ediliyor. Qashqai fiyat listesini göz önüne aldığımızda sunmuş olduğu performans oldukça iyi görünüyor. Bu performans da onu en iyi SUV’ler arasına almayı başarıyor.

SUV Otomobillerde Fiyat ve Performans

SUV otomobiller popülaritesini ilk defa 2019 yılında kazanmıştı. Öyle ki SUV arabalar dünya genelinde tüm otomobillerin % 40’ını geçmiş durumda. Böylelikle en iyi SUV’ler yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Global pazarda şu an 200 milyonun üzerinde SUV otomobil yer alıyor. Bunların büyük bir bölümü aktif olarak şehir içi ulaşımda tercih ediliyor. İngiltere’de SUV otomobillerin total otomobil satışlarına göre oranı son 10 yılda iki kat artış yaşadı.

Otomobil severlerin 2022’de olduğu gibi 2023 yılında da satın almayı tercih edebileceği birçok alternatif SUV modeli yer alıyor. Bu modellerden bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Advertisement