Arabamızın Torpidosunda Bulundurmamız Gereken 5 Şey!

Arabamızın Torpidosunda Bulundurmamız Gereken 5 Şey!

Oldukça geniş ve kapaklı olması sebebiyle torpido gözleri sık sık depolama alanı olarak tercih edilmektedir.

Oldukça geniş ve kapaklı olması sebebiyle torpido gözleri sık sık depolama alanı olarak tercih edilmektedir. Ruhsat, kaza tutanağı, telefon kartı gibi araç kullanırken yanınızda mutlaka bulunması gereken nesneleri, torpido gözünde saklamamız hem ceza gibi yasal işlemlerden kurtulmamızı hem de acil durumlarda kolayca erişebilmemize olanak sağlar. Siz değerli otomobil kullanıcıları için aracımızın torpidosunda bulundurmanız gerekenleri listeledik.

1. Aracımızın Kimliği Yani Ruhsat

Arabamızın bize ait olduğunu simgeleyen ve aracımızda bulundurmamamız durumunda cezai işlemlerle karşılaşmamıza sebep olacak olan bu belge (ruhsat), mutlaka torpido gözünde durmalıdır. Fakat ruhsatın torpido gözünde zarar görmeyecek şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Çünkü ruhsat herhangi bir sebeple az da olsa zarar görmesi halinde değiştirilmesi gerekir.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

2. Kaza Tespit Tutanağı

01/04/2008 tarihinde yasalaşarak yürürlüğe giren uygulamayla maddi hasarlı trafik kaza tutanağı, trafik kazasına karışan araç kullanıcıları tarafından doldurulabilir hale getirildi. Böylece küçük bir kaza olduğunda zorunlu trafik sigortası veya kasko işlemlerini başlatabilmek için uzun saatler yolda bekleme, trafik polisi ya da jandarma çağırma gibi işlemlere hiç gerek kalmadı. Aracımızın sigorta şirketinin web sitesinden ulaşabileceğimiz kaza tespit tutanağını, mümkünse birkaç kopya halinde çıkarılarak torpido gözünde bulundurmamız bizim yararımıza olacaktır.

3. Acil Durum Numaraları

Hayatımızın nerede, ne zaman, ne getireceği hiç belli olmaz. Kendi cep telefonumuzda numaralar bulunsa dahi bir afet ya da kaza esnasında telefonumuz zarar görebilir ve yakınlarımıza ya da yetkili mercilere ulaşmamız gerekebilir. Bu sebeple doğal afet ve acil durum gibi talihsiz olaylarla karşılaşmamız durumunda kolayca telefon numaralarını bulabileceğiniz bir telefon defterine sahip olmalıyız. İlk sıraya yakınlarımızın numarasını yazmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Bunun dışında eklemeniz gereken bazı acil durum numaraları ise şöyle:

  • İtfaiye: 110
  • Alo Trafik: 154
  • Acil Servis: 112
  • Polis İmdat: 155
  • Orman Yangını: 177
  • Sağlık Danışma: 184       
  • Jandarma İmdat: 156    

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

4. Şarj Aleti

Şarj aleti, telefonun ve internetin hayatımızın neredeyse her alanına girmesi nedeniyle torpido gözünde olması gerekenler arasında temel ihtiyaç olarak yer buldu. Cep telefonumuzu aracımızın içinde şarj edebilmemiz mümkünse birden fazla şarj aleti bulundurmamızı ve bir tanesini mutlaka torpido gözünde bulundurmalıyız.

5. Fener

Acil durumlar ile gündüz değil, gecenin geç saatlerinde de karşılaşmamız olası bi durumdur. Gecenin kör karanlığında acil bir durumla karşılaştık veyahutta aracımızın lastiğini değiştirmemiz gerektiğinde fener işimize çok yarayacaktır. Bu sebeple torpido gözünde mutlaka bir fener bulundurmalıyız.                                                                                                                                   

Advertisement