Russell ve Lewis Hamilton, Mercedes’te Kalmak İçin Anlaşmaya İmzayı Attılar

Russell ve Lewis Hamilton, Mercedes’te Kalmak İçin Anlaşmaya İmzayı Attılar

Mercedes, iki sezon boyunca Russell ve Lewis Hamilton’ın pilotları olmaya devam edeceklerini Perşembe günü yaptığı konuşmada açıkladı.

Russell ve Lewis Hamilton, 2022 sezonunun başından günümüze kadar birlikte yarıştılar. Bu zaman içerisinde sadece bir Grand Prix kazanıldı ve bu zafer, geçen yılın Brezilya Grand Prix'sinde Russell tarafından kazanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Russell, "Aramızdaki ilişkiye bakınca, takımın ikimizle birlikte devam etmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bazen sürücü kadrosunda bir değişiklik olduğunda, dinamiğin biraz değiştiğini ve bunun içeride bazı şeyleri altüst edebileceğini görürsünüz. Bu konuda hiçbir zaman sorun yaşamadığımızı biliyoruz. İlk günden beri var olan sağlıklı bir rekabet var ama birbirimizi aynı yönde zorluyoruz. Otomobille ilgili benzer geri bildirimler veriyoruz, bu da tasarımcıların aynı yönde ilerlemesine yardımcı oluyor. Lewis'in devam ettiğini görmek benim için çok önemli. Bu onun takıma olan inancını da gösteriyor. Benim de takıma inancım var ama bu adam 100 yarış kazanmış bir adam - devam etmesine gerek yok. Başardığı her şeyle birlikte mutlu bir şekilde çizmelerini asabilirdi. Ancak takımın tekrar kazanabileceğine inanmasaydı burada kalmazdı. Bence bu benim takıma duyduğum güveni pekiştiriyor. Ancak Lewis'in hâlâ devam etmek istediğini ve takıma inandığını görmek fabrikadaki herkes, tüm ortaklar ve herkes için kesinlikle bir destek." şeklinde bir açıklama yaptı.

Hamilton, Mercedes'te kalma kararını geçtiğimiz hafta imzaladığı Kontratta verirken, Russell ise kendi Kontratını 'bu yılın başlarında' imzaladığını ve bunun 'çok hızlı bir süreç' olduğunu açıkladı.

Russell, "İki saatten fazla süren bir konuşma olduğunu sanmıyorum - sadece bir akşam yemekten önce karar verdik. Yani oldukça basitti, her iki şekilde de hiç şüphe yoktu." İfadelerini kullandı.

2017 yılında Mercedes'e katılan Russell, ekibiyle neredeyse 'evli' gibi olduğunu belirtti.

Russell, "17 yaşımdan Formula 3'te mücadele etmemden bu yana takımın bir parçasıyım. Toto [Wolff] bunu çok açık bir şekilde ifade etti; F3'ü kazanırsan F2'ye girersin, F2'yi kazanırsan F1'de bir araç alırsın, Williams'ta iyi bir iş çıkarırsan Mercedes'te olursun. Ve eğer Mercedes'teyseniz, şampiyonluk kazanma şansınız yüksektir. Yani bu açıdan oldukça açıktı. Bence tutarlılık üzerine inşa etmek için çok ama çok önemli. Şu anda zirveye geri dönmek için bu döngünün içindeyiz. Takımla yola devam etmekten gerçekten gurur duyuyorum. Bu sadece bir başlangıç." şeklinde bir açıklama yaptı.

Advertisement