Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Hyundai Ioniq 5

Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Hyundai Ioniq 5

Hyundai’nin yeni nesil elektrikli otomobili Ioniq 5 bugün test sürüşü konuğumuz oluyor.

Hyundai’nin yeni nesil elektrikli otomobili Ioniq 5 bugün test sürüşü konuğumuz oluyor. Yeni nesil Hyundai Ioniq 5 modelinde bizleri neler bekliyor gelin hep birlikte inceleyelim.

Son zamanlarda otomobil dünyasına iyiden iyiye yerleşen elektrikli araçlar hızla gelişmeye devam ediyor. Jenerasyonları geçtikçe otomobil üreticilerin pazarda sergilediği araçların yepyeni özellikleriyle de dikkatleri daha çok çekmeye başarıyor.

Japon otomobil üreticileri elektrikli araç konusunda çekinceli dursalar da hemen karşı kıyılarında onlara rakip olan Güney Koreliler için aynı şeyi söylemek mümkün görünmüyor. Şimdi ise bugünkü test sürüşü konuğumuz Hyundai Ioniq 5 oluyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai Ioniq 5 Hakkında Öne Çıkanlar

Aracın Ioniq adını daha öncesinden tanıyoruz. Türkiye pazarına hibrit motor ünitesiyle ithal edilen ve bir zamanlar Türkiye'de yılın otomobili olarak seçilen Hyundai Ioniq, Güney Koreli üreticinin popüler olmayı başaramayan modellerinden bir tanesiydi.

Daha sonra Hyundai Kona modeline başarılı bir elektrikli versiyon ekleyen üreticinin gözü oldukça yükseklerdeydi. Bu sebeple Hyundai Ioniq'i bir alt marka gibi görmeye düşünen marka, özel platformlu elektrikli modellerine bundan böyle bu adı verecek.

45 konseptinden ilham alan dış tasarımı ile daha ilk bakışta tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu araç, uzaktan anlaşılması zor olsa da büyük bir hatchback modeldir. Boyu yüksek olan Hyundai IONIQ 5 modelinin köşeli yapısı ile de güncel Hyundai modellerinden kendisini ayrıştırıyor.

Kabin içi tasarımıyla da yine tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai Ioniq 5’in bu bölümde sunduğu hacim de oldukça etkileyici. Dahası, tek donanım paketiyle ithal edilen Ioniq 5'in lüks anlamında sunduğu bazı kalemleri birçok premium otomobilde bulmak zor diyebiliriz.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hyundai Ioniq 5 Teknik Özellikleri

300 bg üzerinde güç üreten çift elektrikli motor ünitesiyle başarılı bir performans sergileyen otomobil aynı zamanda dört tekerlekden çekişli olarak karşımıza çıkıyor.

72,6 kWsa pil kapasiteli Ioniq 5, Kona Elektrik'teki gibi Progressive donanım paketiyle karşımıza çıkıyor. Hyundai Ioniq 5 225 kW (305 beygir) güç ve 605 Nm tork değerleri üretiyor. 0-100 km/s hızlanma süresi 5,2 saniye ve azami hızı 185 km/s’tir.

Hyundai Ioniq 5’ni menzil değeri ise WLTP'ye göre 430 km olarak karşımıza çıkıyor. Bu versiyonun ortalama enerji tüketimi ise 100 km/19 kWsa’tir.

Hyundai Ioniq 5 Fiyat Listesi

2023 yılı şubat ayı Hyundai Ioniq 5 fiyatı ise şu şekilde karşımıza çıkıyor.

Hyundai Ioniq 5 Progressive 125 kW 4x2 – 1810000 TL

Hyundai Ioniq 5 Progressive 225 kW 4x4 – 2242000 TL

Advertisement