2022 Yılında En Çok Satılan İkinci El Araç Modelleri

2022 Yılında En Çok Satılan İkinci El Araç Modelleri

2022 yılında yaşanan çip krizi ve pandemi etkisiyle birlikte sıfır araç fiyatları artış göstermişti. Sıfır araç fiyatlarının her geçen gün artması ile birlikte araç kullanıcıları ikinci el otomobile yöneldi.

2022 yılında yaşanan çip krizi ve pandemi etkisiyle birlikte sıfır araç fiyatları artış göstermişti. Sıfır araç fiyatlarının her geçen gün artması ile birlikte araç kullanıcıları ikinci el otomobile yöneldi. 2022 yılında artan otomobil fiyatları ile alım gücünün düşmesiyle araç kullanıcıları ikinci el otomobil tercih etmeye başladılar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre 2022 yılında 592.660 sıfır otomobil satışı gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ikinci el otomobil satışı 6.396.191 adet olarak gerçekleşti.

2022 Yılında En Çok Satılan İkinci El Modelleri

2017 Fiat Egea, 2022 yılında en çok satışı gerçekleştirilen ikinci el otomobil oldu. 2017 Fiat Egea’yı, 2017 model Renault Megane takip ederek ikinci olmayı başardı. Üçüncü sırada 2015 model Volkswagen Passat yer alırken, dördüncü sırada 2016 model Volkswagen Passat ve beşinci sırada 2015 model Fiat Linea yer almayı başardı.  İkinci el araç satışlarında özellikle Fiat ve Volkswagen markalarının çok satılması dikkat çekiyor.

 

2022 Yılında Bölgelere Göre En Çok Satılan İkinci El Araç Modelleri

Cardata tarafından paylaşılan verilere göre, Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi’nde 2022 yılında en çok satılan ikinci el modeli Fiat Egea Sedan oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nde Volkswagen Passat en çok satış yapan model oldu. Fiat Linea Karadeniz Bölgesi’nde, Dacia Sandero Ege Bölgesi’nde ve Ford Tourneo Courier Doğu Anadolu Bölgesi’nde en çok satılan ikinci el araç modelleri oldular.

 

2022 Yılında En çok Satılan İkinci El Markaları

Ülkemizin en büyük üç ili İstanbul, Ankara ve İzmir de en çok satılan modellere bakalım. 2022 yılında İstanbul’da en çok satılan ikinci el otomobil modeli Renault Megane oldu. Ankara’da Fiat Egea ve İzmir’de Peugeot 301 modeli en çok satılan ikinci el araç modelleri oldu. Türkiye pazarında ise en çok satılan marka Renault oldu. Renault, 2022 yılında Türkiye pazarının yüzde 13’ünü elde ederken, ikinci sırada yer alan Fiat markasının payı yüzde 12 oldu. Üçüncü sırada Volkswagen markası yer alırken pazar payı yüzde 11 oldu. Dördüncü sırada yer alan Ford’un pazar payı yüzde 10 ve beşinci sırada yer alan Opel’in pazar payı yüzde 6 oldu.

Advertisement