Bu Spor Otomobil Tamamen Ahşaptan Üretildi!

Bu Spor Otomobil Tamamen Ahşaptan Üretildi!

Japonya Çevre Bakanlığı tarafından, tamamen ahşap bir tasarıma sahip spor otomobil üretildi. Üretilen bu otomobil çeliğin 5’te 1’i ağırlığında ve çelikten 5 kat daha güçlü. Ayrıca kullanılan malzemeden kaynaklı olarak geleneksel otomobillerin

Japonya Çevre Bakanlığı, tamamen ahşap tasarıma sahip spor otomobil üretti. Üretilen bu otomobil çeliğin 5’te 1’i ağırlığında ve çelikten 5 kat daha güçlü. Ayrıca kullanılan malzemeden kaynaklı olarak geleneksel otomobillerin de yarısı ağırlığına sahip bir model diyebiliriz.

Global otomotiv endüstrisi fosil yakıtların neden olduğu çevre kirliliğinin önüne geçmesi için ve yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etmek için son dönemde elektrikli otomobiller için ciddi yatırımlar yapmaya başladı. Ancak Japonya Çevre Bakanlığı, çevreye duyarlı otomobil konusuna farklı bir bakış açısından yaklaştı ve tamamen ahşaptan yapılmış bir aracın üretimine imza attı.

Aracın Gövdesi Oldukça Hafif Bir Yapıya Sahip

Üretilen bu araç “nano selüloz aracı” (NCV) olarak isimlendiriliyor ve tamamen nano selüloz lifleri ya da çeliğin beşte biri ağırlığında ve çelikten beş kat daha güçlü olan bitki türevi malzemeden üretilmiş durumda. Ayrıca kaportanın büyük bir kısmını ve kokpitin bir bölümünü meydana getirmek için bu liflerin kullanılması sebebi ile ahşap otomobil, geleneksel otomobillerin yaklaşık olarak yarısı kadar bir ağırlık ile karşımıza çıkıyor. Bunun dışında otomobilin üretim süreci, otomotiv üretimi ile ilişkili karbon salınımını da önemli ölçüde azaltan bir etkiye sahip.

Global anlamda muazzam bir etkiye sahip olan model aynı zamanda muazzam bir işçiliğe de sahip. Lamborghini ve Ferrari gibi süper lüks spor otomobillerin dizaynlarını akıllara getiren bir tasarıma sahip model Japonya Çevre Bakanlığı’nın öncülük ettiği bir proje olarak bizleri karşılıyor.

İç Tasarıma Önem Verilmiş

Ahşap otomobilin kaportasına ve iç dizaynına odaklanıldığını da belirtelim. Bu sebeple otomobilde ne tür bir güç kaynağı kullanılacağına dair herhangi bir bilgiye de yer verilmediğini belirtelim. Ancak Jalopnik’in belirtmiş olduğu bir söylentiye göre, araç, bir hidrojen yakıt hücresi ile donatılacak ve saatte 19 km hıza ulaşabilecek.