2020 Kasım Ayının SUV Modeli: Dinamik Çizgileriyle Peugeot 5008

2020 Kasım Ayının SUV Modeli: Dinamik Çizgileriyle Peugeot 5008

Fransız otomobil devinin D-SUV segmentinde yer alan temsilcisi yeni yüzü ile karşımıza çıkıyor. Kasım ayının SUV modeli Peugeot 5008.

2020 yılının popüler SUV modelleri arasında yer alan 3008 modelinin yeniden dizayn edilmesinin ardından vakit kaybetmek istemeyen Peugeot, bu aracın D-SUV yer alan yedi kişilik opsiyonunu da kullanıcıya sundu. Peugeot 5008 modelinde de 3008 modelinde gördüğümüz değişikliklere aynen yer verildiğini görüyoruz.

Araç Üzerinde 3 Boyutlu LED Stoplar Yer Alıyor

Geçtiğimiz yıllarda yer alan 3008 modelinin yeni yüzünü taşımaya devam eden Peugeot 5008 modeline eklenen LED farlar 508 modelini andırıyor. Ayrıca aracın ön çizgilerinin yapısı 2008 modeline de benziyor. Tamamen yenilenen tamponun köşelerinde dik yerleşime sahip gündüz aydınlatmalarına da yer verilmiş. Araç üzerinde yenilenen 19 inç çaplı jantlar ve iki yeni gövde rengi haricinde arkada üç boyutlu LED stop lambalarına yer verilmiş.

Model İsmi Kaputun Hemen Ön Kısmında Bulunuyor

Aracın model ismine kaputun hemen önünde yer verilmiş. Ayrıca sis farları da artık LED ünitelerin iç kısmında yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan "Black Pack" ile birçok kromajlı dış trim parçası ile beraber jantlar siyah renge boyanmış.

Hız Sabitleme Opsiyonel Olarak Eklenebiliyor

Aracın iç mekanında çok az yenilik bulunan otomobilin dokunmatik ekranı büyürken bütün seçeneklerde standart olarak sunulan sürüş modu seçimi düğmesi vites kolunun altından sağa doğru kaydırıldığını söyleyelim. Ahşap kaplama ile alınabilen iç mekanda kırmızı deri döşemeye yer verilmiş. Bunun dışında gece görüş sistemi ve dur-kalk fonksiyonlu adaptif hız sabitleme sistemi de 5008 modelinin donanım seçeneklerine eklenebiliyor.

Farklı Motor Seçeneklerine Yer Verilmiş

Kaputu altında değişiklik yapılmayan 5008 modelinde görev yapan birçok farklı motor olduğunu belirtelim. Benzinli ve dizel motor seçenekleri araç üzerinde bulunan opsiyonlardan. Her iki motor da 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımana yer verilmiş.

1.6 litre hacimli benzinli motor 180 beygir güç, 250 Nm tork sunarken 3008 modelinde artık sunulmayan 2 litre hacimli Diesel ünite 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 3008'in hibrit üniteleriyse 5008'de bulunmuyor.

Advertisement