Formula 1, 2022 Sezonu Öncesi Büyük Bir Lansman Yapılabilir

Formula 1, 2022 Sezonu Öncesi Büyük Bir Lansman Yapılabilir

Formula 1, 2022 sezonundan önce büyük bir lansman yapmaya hazırlanıyor. Normalde kış testleri öncesi takımların, özel lansman etkinlikleri ile araçlarını tanıttığını da hatırlatalım.

Global bir kaynakta yer alan habere göre Formula 1, gelecek yıl yeni araçlar için özel bir lansman etkinliği düzenlemek için kolları sıvadı. Formula 1, 2022 sezonundan önce büyük bir lansman yapmaya hazırlanıyor. Normalde kış testleri öncesi takımların, özel lansman etkinlikleri ile araçlarını tanıttığını da hatırlatalım. Formula 1 takımları, lansman yerine stüdyo fotoğrafı yayınlayarak araçlarıyla ilgili ayrıntıların görülmesini de önelemeye çalışıyor.

Global bir sitede yer alan habere göre Formula 1, gelecek yıl bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Bir başka iddia ise Formula 1 takımlarının araçlarını tanıttığı tek bir lansman töreni istediği yönünde. Bu tören, tıpkı F1'in yakın zamanda 2022 gösteri aracını tanıttığına benzer bir gösteri olacak.

Şimdilik bu talebe takımların ne yanıt verdiği bilinmiyor ancak geçmişte gündeme geldiğinde, bazı takımlar buna benzer bir fikri kabul etmemişti.

Gelecek yıl, Formula 1 sezon öncesi testlerinin sayısının artırılması takvime eklendi. Üç günlük basına ve taraftarlara kapalı özel bir shakedown testinin yapılabileceğini öğrendi. Yapılacak olan bu test ile yeni araçlarla ilgili olası sorunların üç günlük bu özel shakedown testinde ortaya çıkması amaçlanıyor. Bu testlerde basın yer almayacağı gibi taraftarlara da kapalı olacak. Bu shakedown testi Barselona’da yapılacak. Bu ekipler için olumlu olacak çünkü olası bir sorunda fabrikaya yakın olacaklar. Bunun sonrasında iki ayrı test yapılacağını da belirtelim. Bu iki test için Bahreyn planlanıyor ve ardından sezon hazırlıkları da başlayacak.

Habere göre Shakedown testi 23-25 Şubat'ta yapılabilir. Ardından iki sezon öncesi testi gerçekleştirilecek. Bu testler için Bahreyn düşünülüyor. Buna göre, mart ayının ilk iki haftasında iki ayrı sezon öncesi test yapmak amaçlanıyor.

Son testle yarış arasında iki hafta süre olacağı için yeni sezon, 25-27 Mart'ta başlayabilir. Birkaç takımın bu plana karşı olduğu ifade edilse de planın gerçekten uygulanıp uygulanmayacağını henüz bilmiyoruz.