Formula 1 Test Sürüşlerinde Red Bull Ön Plana Çıktı

Formula 1 Test Sürüşlerinde Red Bull Ön Plana Çıktı

​​​​​​​Formula 1'de 2023 sezonu öncesi test sürüşlerinde sona gelindi. 3 gün süren test sürüşlerinde Red Bull takımı diğer takımların önünde göründü. Ferrari ve Mercedes takımları ise beklentilerin altında kaldı.

Formula 1'de 2023 sezonu öncesi test sürüşlerinde sona gelindi. 3 gün süren test sürüşlerinde Red Bull takımı diğer takımların önünde göründü. Ferrari ve Mercedes takımları ise beklentilerin altında kaldı.

Formula 1 ekipleri 2023 sezon öncesi test sürüşleri yapmaya devam ediyor. Yapılan test sürüşlerinde performanslarını araçlar performanslarını sergilemeye devam ediyor. Bahreyn'de gerçekleştirilen test sürüşlerinin üçüncü ve son gününü Red Bull takımı ilk sırada tamamladı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Red Bull üçüncü günde Sergio Perez ile piste çıkarak boy gösterdi. Meksikalı pilot, 1 dakika 30 saniye 350'le en hızlı turun sahibi oldu.

Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton’a baktığımız zaman salise fark ile günün en hızlı 2. Pilotu olarak karşımıza çıktı.

Red Bull, ilk günü de Max Verstappen ile ilk sırada tamamlamıştı. Son takımlar şampiyonu Red Bull, test sürüşlerinde yeni sezon öncesi iddialı olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi.

Test sürüşlerinin ikinci gününe baktığımız zaman ise Alfa Romeo yarışçısı Zhou Guanyu ilk sırada yer almıştı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 yarış sezonu öncesi test sürüşlerinde Ferrari ve Mercedes takımları ise beklentilerin oldukça altında kaldı. 2023 yılında Formula 1'de sezonun ilk yarışı Bahreyn Grand Prix'i 5 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Formula 1 yarışları ilk olarak 1920 yıllarında ve 1930 yıllarında yapılan Avrupa Grand Prix motor yarışları ile başlamıştır. Formula tüm katılımcıların ve arabaların uymak zorunda oldukları kuralların tamamıdır ve bir otomobil yarışıdır. Formula 1 Grand Prix bazı yarışmalar esnasında verilen en büyük ödül ve bu yarışmaları tanımlamak adına kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkar. Sporda, genellikle motorlu sporlar ile bisiklet yarışları için kullanılsa bile en yaygın kullanımı Formula 1 yarışları için olanı olarak karşımıza çıkar. Grand Prix kelimesinin kısaltması “GP” olarak karşımıza çıkar.