Katar GP, 2021 Formula 1 Takvimine Dâhil Edildi

Katar GP, 2021 Formula 1 Takvimine Dâhil Edildi

Katar GP'nin 2021 Formula 1 takvimine girdiği ve 10 yıllık bir anlaşma yapıldığı resmi olarak duyuruldu.

Uzun bir süredir Formula 1 takviminde yer alacağı dile gtirilen Katar GP'nin 2021 Formula 1 takvimine girdiği ve 10 yıllık bir anlaşma yapıldığı resmi olarak duyuruldu.

Formula 1 takviminin güncel takviminde 19-21 Kasım tarihlerinde bir yarış yapılacağı açıklanmıştı. Bu yarışın hangi pist üzerinde ise açıklanmamıştı. Bugün yapılan bir açıklamaya göre o yarışın Katar'daki Losail pistinde yapılacağı duyuruldu.

Katar'ın takvime dâhil edilmesi ile beraber Orta Doğu'da yarışın yapılacağı 4. pist olacak. 2021 yılının başında gerçekleştirilen Bahreyn GP'nin ardından Katar GP bölgedeki ikinci yarış olarak karşımıza çıkacak. Katar yarışının ardından Suudi Arabistan ve Abu Dhabi GP'leri de bu sezon yarışılacak. Yarış, Losail'de bir gece yarışı olarak düzenlenecek. Ancak duyurunun ticari düzenlemeler nedeni ile geciktiği de belirtildi. Yapılan görüşmeler, 2023'ten 2032 yılına kadar 10 yıl boyunca Katar'da bir yarış düzenlemek için uzun vadeli bir anlaşmayı da beraberinde getirdi.

2023'ten İtibaren Yarışa Dahil Edilecek

Ülkede 2022 yılında düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası nedeni ile önümüzdeki sene yarış takvime dâhil edilmeyecek. 2023'ten itibaren Katar, henüz onaylanmayan ve planlanma aşamasında olan yeni bir pistle beraber yarış takviminde tekrar yerini alacak.

Katar'daki FIA şartlarına uygun bir pist olan Losail pistinde şu ana kadar genelde motosiklet yarışları yapılsa da artık Formula 1 yarışları da gerçekleştirilecek.2004 yılında açılışı gerçekleştirilen 5.4 km'lik Losail pistinde 16 viraj olduğunu belirtelim. Pistteki ana düzlük 1 km'den daha uzun ve bu düzlükte Formula 1 araçlarıyla geçiş imkânı var. Losail pisti motosiklet yarışları haricinde FIA WTCC yarışlarının da düzenlendiği bir pist. Ayrıca pistteki en üst düzey tek koltuklu araçlarla yarış, 2008 - 2009 GP2 Asya serisi yarışı olarak göze çarpıyor.

O yarışta mevcut pilotlardan Sergio Perez yarışmıştı. Perez, "Pisti çok zor hatırlıyorum. Pist MotoGP için yapıldığı için yüzeyinin çok pürüzsüz olduğunu hatırlıyorum. İyi bir yer olacağını düşünüyorum." İfadelerini kullanmıştı.

FIA yetkilileri pisti Macaristan GP'den sonra inceleyecek. Yapılan bu inceleme sonrası pit girişinde, bazı bordürlerde ve bariyerlerde değişiklikler yapılması da planlar arasında yer alıyor.

Sitemiz üzerinden tüm marka ve model araçlar için fiyat teklifi alabilir, araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca sahip olabilirsiniz. Ayrıca güncel haberleri de sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Advertisement