Mayıs Ayı Renault Kampanyası

Mayıs Ayı Renault Kampanyası

​​​​​​​Türkiye otomobil sektöründe sıfır araç sahibi olmak hiç kolay değil. Özellikle son bir yıldır yükselen döviz kurları sebebi ile sıfır araç fiyatları her geçen gün daha da yükseliyor. Hal böyle olunca sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. B

Türkiye otomobil sektöründe sıfıraraç sahibi olmak hiç kolay değil. Özellikle son bir yıldır yükselen döviz kurları sebebi ile sıfır araç fiyatları her geçen gün daha da yükseliyor. Hal böyle olunca sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Bu ilginin satışa dönüşmesi ve belli bir satış sayısına ulaşması her geçen ay daha da güçleşiyor.

Küresel piyasalarda bazı birçok sebepten dolayı otomotiv sektörü de bu pandemi dolayısı ile araç üretimi konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Pandemi dışında birkaç senedir otomotiv sektörünün başına bela olan çip krizi nedeni ile araçların üretiminde ve satışında güçlük yaşanıyor.

Araç bulundurma ve tedariğinde yaşanan bu sıkıntılar küresel otomobil piyasasını oldukça etkiliyor. Ülkemize dönecek olursak  döviz kuru ile yükselen fiyatların daha da artmasına sebep oldu. Bu durumdan kaynaklı olarak sıfır araç almak isteyen kullanıcılar istedikleri marka ve modeli bulmakta güçlük çekmeye başladı. İhraç edilen araçlar da değişen döviz kurları sebebiyle daha yüksek fiyattan işlem gördüğü için sipariş veren kullanıcılar araçlarını teslim alırken daha yüksek fiyatlar ile karşılaşmak durumunda kaldı.

Tüm bu açıklanan sebepler ile daha farklı nakliye ve başka etkenler dolayısı ile Türkiye otomobil piyasasında sıfır araçların fiyatlarında ciddi bir yükseliş meydana geldi. Birçok otomotiv firması da özellikle sıfır araç alacak olan kullanıcıları teşvik etmek sebebiyle farklı kolaylıklar sunan kampanyalar düzenleyerek araç satış sayılarını arttırmayı amaçlıyor. Bu tarz kampanyalar uzun yıllardır devam etse de aslında son bir yıl düzenlenen kampanyalar daha çok ilgi uyandırmaya başladı. Bunun sebebi de yükselen fiyatlar nedeni ile düzenlenen bu kampanyaların önceki yıllarda düzenlenen kampanyalara göre daha değerli görülmesidir. Durum böyle olunca 2022 yılında birçok otomotiv firması hemen her ay farklı bir kampanya hazırlayarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu firmalardan bir tanesi de Fransız otomotiv devi olan Renault markası. Renault firması uzun senelerdir Türkiye otomobil piyasasında kendisine yer edinmiştir. Birçok farklı kesime uygun araçları ile ön plana çıkmış bir markadır. Dolayısı ile düzenlediği kampanyalar birçok farkı kesime hitap etmekte.

Renault markasının 2022 yılı Mayıs ayına özel düzenlenen kampanyalarına bakacak olursak;

Mayıs Ayı Renault Kampanyası

Bu kampanyalardan ilki Renault Clio modeline ait. Bilindiği üzere Clio modeli Renault markasının en çok tercih edilen ve kullanılan modellerinin başında geliyor. Renault firması yaptığı açıklama ile 2022 modelClio modeli için bir kampanya başlattığını belirtti. Renault firmasının yaptığı açıklamaya göre Renault Clio Joy 1.0 SCE 65 beygir gücüne sahip araçlarını 305 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıyor. Renault firması 2022 model Clio araç alıcısına aylık 3 bin 500 TL taksit fırsatı da sunuyor. Renault firması tarafından sunulan mevcut kampanya, sınırlı sayıda araçları kapsayacak ve fiyatlara kasko ile trafik sigortası dahil olmayacağını belirtti. Renault firması ayrıca Renault Finans çerçevesinde kullanılan kredilerin de bu kampanyanın içinde yer aldığını duyurdu. Ancak 139 bin 500 TL tutarında kullandırılacak olan kredi, 35 ay taksit imkanı ve yüzde 1,89 faiz oranıyla kullanıcılara sunulacak. Bu kampanya çerçevesinde 2022 Model Clio alan vatandaş, aylık 3 bin 489 taksit ödeyerek araç sahibi olabilecek.

Renault firması bir diğer kampanyası da Megane modelleri için düzenliyor. Renault Megane modelleri farklı tasarım ve özellikleri ile göz kamaştırıyor olması nedeniyle birçok kullanıcı tarafından da tercih edilecek tasarıma sahip.  Renault firmasının Megane modelleri için düzenlediği bu kampanyada ise 2022 model Renault Megane Sedan Joy 1.3 TCE 140 beygir gücüne sahip araç, 241 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Düzenlenen bu kampanyanın haricinde, 2022 model Captur versiyonunda ise 40 bin TL indirim imkanının olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.  Ayrıca seçili şasiler için de 561 bin 900 TL gibi bir anahtar teslim fiyatı belirlenirken sunulan bu kampanyalar ile kolay satış imkanı için tüm şartlar oluşturulmuş gibi gözükmekte.

Renault firmasının, belirttiğimiz marka ve modeller dışında ayrıca bir kampanyası daha bulunuyor. Düzenlenen bu kampanya 2021 ve 2022 model Renault modellerini kapsıyor. Renault 2021 ve 2022 modellerine dair perakende satışı için sunulan kampanya kapsamında 75 bin TL kredi imkanı sağlıyor. Bu krediye 12 ay vade ve yüzde 0,99 faiz oranı uygulandığını belirtelim. Düzenlenen bu kampanya ile aylık 6 bin 833 TL tutarında bir taksit bedeli ortaya çıkıyor. Ancak bu kampanyanın sınırlı süreli olması sebebiyle acele edilmesi gerekir. Kampanyanın 9 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edeceğini belirtelim.