Mercedes, 18 Pilotluk GT3 Kadrosunu Paylaştı

Mercedes, 18 Pilotluk GT3 Kadrosunu Paylaştı

Mercedes 2023 yılında GT3 serileri içerisinde mücadelesini sürdürüyor. Formula 3 pilotu Paul Aron'un abisi Ralf Aron bu kadro içerisinde yer aldı.

Mercedes 2023 yılında GT3 serileri içerisinde mücadelesini sürdürüyor. Formula 3 pilotu Paul Aron'un abisi Ralf Aron bu kadro içerisinde yer aldı.

En son 2018 yılında Avrupa F3'te boy gösteren Aron, 2018 yılından bu yana aktif bir şekilde yarışmasa da kardeşi Paul Aron alt seri takımı olan Prema'nın yönetiminde bizleri karşılıyor.

Beş yıl bir ara verildikten sonra yeniden kokpitte karşımıza çıkan Aron, GT World Challenge Europe, GT Masters Nürburgring 24 Saat'te "Mercedes genç sürücüsü" unvanı ile yarışacak.

Aron ailesinin Mercedes ile olan bağları oldukça güçlü diyebiliriz. Az önce bahsettiğimiz Prema pilotu Paul Aron da Mercedes akademisi içerisinde yer alıyor.

Mercedes markasının GT3 kadrosunda iki genç isim yer alıyor. Jordan Love ve Jusuf Owega. Love sadece yerel şampiyona statüsünde ye ralan GT World Challenge Australia'da boy gösterecek. Oweaga ise Landgraf Mercedes koltuğunda ye alacak ve DTM'de mücadelesini sürdürecek.

Mercedes markasının küresel ölçekte GT3 şampiyonalarında 11'i 'performans sürücüsü' statüsünde yer alan toplam 18 pilot resmi sıfat ile karşımıza çıkacak.

Mercedes markasının listelerinde Raffaele Marciello, Jules Gounon ve Daniel Juncadella gibi GT3 yıldızları ile Lucas Auer, Luca Stolz, Maro Engel ve Maximilian Gotz gibi DTM yıldızları da içerisinde yer alıyor. Tüm bunlarla beraber 2021 DTM şampiyonu Gotz bu sene DTM'de karşımıza çıkmayacak. Mercedes kendisinin GT World Challenge Asia'da ve IMSA SportsCar Championship'in belirli turlarında yarışacağını da bizlere gösterdi.

Yeni sezon adına mükemmel bir durumda olan Mercedes heyecan verici birçok hikâyeyi ve pek çok ortak başarıyı paylaşacak iddialı bir ekip oluşturdu. Mercedes’in başarılı olup olamayacağını birlikte göreceğiz.