Mick Schumacher 2023 Yılında Yedek Pilot Olacak

Mick Schumacher 2023 Yılında Yedek Pilot Olacak

Mick Schumacher bu yarış sezonunda McLaren takımının yedek pilotu olacak. Mick Schumacher, 2023 yılında Formula 1 ekiplerinden McLaren'in yedek pilotu olarak karşımıza çıkacak.

Mick Schumacher bu yarış sezonunda McLaren takımının yedek pilotu olacak. Mick Schumacher, 2023 yılında Formula 1 ekiplerinden McLaren'in yedek pilotu olarak karşımıza çıkacak.

McLaren markasından yapılan açıklamada, Mercedes-AMG PETRONAS takımı ile yapılan görüşmenin olumlu sonuç verdiği ve Schumacher'in 2023 yılında yedek sürücü olarak takımlarında görev alacağı ifade edildi.

 

Mercedes-AMG PETRONAS takımı aralık ayında yaptığı açıklamada Schumacher'in bu sezon kendi takımlarında yedek pilot olarak görev alacağını duyurmuştu.

Efsane Alman yarışçı Michael Schumacher'in oğlu Mick, 2020 yılında yaşadığı Formula 2 şampiyonluğu sonrası Haas takımı ile Formula 1'e adım atmış ve bu takımda iki sezonda 43 yarışta 12 puan toplama başarısı göstermişti.

Haas takımı Schumacher'in performansını yeterli bulmadı. Otomotiv devi Schumacher'in yerine bu sezon için Alman Nico Hülkenberg ile anlaştı.

Formula 1’de 2023 takvim yılı, 5 Mart'ta Bahreyn Grand Prix'si ile başlayacak. Heyecan bu şekilde devam edecek.

Formula 1 tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyini oluşturan yarışlar dizisine verilen isimdir. Formula 1 bir sene boyunca, her birine Grand Prix ismi verilen ve değişik ülkelerde özel yollarda yarışılan yarışlar ile karşımıza çıkar. 2023 yılı sonunda toplanan puanlar hesaplanarak Pilotlar Şampiyonluğu netleşir. Üreticiler Şampiyonluğu (Otomobil Yapımcıları Birinciliği) ödüllerinin verileceğini de ifade edelim.

 

Formula 1 yarışları Mohammed bin Sulayem'in başkanlığını üstlendiği FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) tarafından gerçekleştirilir. Formula 1’in geçmişinde yarışların birçoğunun Avrupa’da yapıldığının altını çizelim. Son dönemlerde artan sayıda yarışlar Avrupa dışında da yarış yapılmasına olanak sağlamıştır. Bu durumun asıl nedeni FIA'nın gelişen yeni pazarlara açılmak istemesi diyebiliriz. Yasal düzenlemelerin AB ülkelerindeki kadar sıkı olmadığı ülkeler de bu kararın verilmesinde etkili olduğunu ifade edelim. Son dönemlerde AB'deki yarışlarda, sağlık sebepleri ile tütün ürünlerinin tanıtımlarının yasaklanması ile birlikte, ölümle sonuçlanan bazı kazaların yerel savcılıklarca (takımların savsaması sonucu olup olmadığının) soruşturulması, FIA tarafından hiç hoş karşılanmamıştır. Küresel ölçekte en çok izlenen spor dalları arasında yer alır. 2010 senesinde dünya çapında 527 milyon televizyon izleyicisine ulaşan organizasyon yeni bir rekorun sahibi olmuştur.

Advertisement