ÖTV İndirimi Sıfır Otomobil Piyasasını Hareketlendirecek

ÖTV İndirimi Sıfır Otomobil Piyasasını Hareketlendirecek

Sıfır otomobil fiyatları ÖTV indirimi sonrası 50-60 bin TL gerileyecek ve bu durum da piyasada hareketlilik yaşanmasına sebep olabilir. Bu konu hakkında Garaj Avrasya Yöneticisi Halit Yallagöz açıklamalarda bulundu.

Sıfır Otomobil sahibi olmak isteyenler yaz dönemi bitmeden otomobil kampanyaları araştırmaya başladı. Beklenen ÖTV indirimi sıfır otomobil alıcılarının gündemini yoğun şekilde alıyordu. Yüzde 16'lık indirim sonrası fiyatlarda 50-60 bin TL'lik indirim olması otomobil piyasasında hareketliliğe sebep olacağa benziyor.

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahında yapılan değişiklik sonrası belirli araçlarda gerçekleşecek yüzde 16'lık indirim kararının ardından gözler sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına çevrildi.

Sıfır ve ikinci el araçlarda düşen fiyatların, piyasayı hareketlendireceğini ancak sıfır otomobil satışında daha çok hareketlilik yaşanacağını kaydeden Garaj Avrasya Yöneticisi Halit Yallagöz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Birçok otomobil ÖTV alt dilimi içerisinde yer alırken, fiyatlarda 50-60 bin lira arasında düşüşler gerçekleşti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Garaj Avrasya Yöneticisi Halit Yallagöz, sıfır otomobil satışlarında artış yaşanacağını da dile getirdi.

Sıfır Otomobil Satışında Hareketli Günler Yaşanacak

ÖTV indirimi sonrası piyasada hareketlilik yaşanacağını söyleyen Yallagöz, "Piyasada, sıfır araçların satışında hareketlilik görülecektir. İkinci el araçlarda ise bu durum biraz zamana yayılacaktır. B ve C segmentlerinde bazı araçlarla ilgili ÖTV indirimi gerçekleşti. Matraha bağlı olarak, maksimum yüzde 16 olarak belirlenen bir indirim söz konusu. Bu da bazı arabalarda 50-60 binlik bir indirime tekabül ediyor. ÖTV indirimi halkımız için iyi oldu. Aslında kullanıcıların daha rahat edebilmesi için daha büyük indirimleri de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Advertisement