ŠKODA’nın Yeni Yarış Arabası FABIA RS Rally2 Tanıtımı Yapıldı

ŠKODA’nın Yeni Yarış Arabası FABIA RS Rally2 Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​ŠKODA, kendi kategorisinin en başarılı ralli aracının yeni neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dördüncü nesil FABIA üzerinde dizaynı yapılan yeni aracın, RS ismini alarak FABIA RS Rally2 adını almış oldu.

ŠKODA, kendi kategorisinin en başarılı ralli aracının yeni neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dördüncü nesil FABIA üzerinde dizaynı yapılan yeni aracın, RS ismini alarak FABIA RS Rally2 adını almış oldu.

Skoda’nın sportif otomobillerine de gönderme yapan FABIA RS Rally2,  otomobil yarışları için tarihi bir model olan ŠKODA 130 RS’den de ilham aldığını söylemek mümkün. Yeni model toplamda 1700’ün üzerinde galibiyet alan ve altı dünya şampiyonluğu olan FABIA Rally2 evo’nun izinden gideceğini söyleyebiliriz. ŠKODA Motorsport’un FABIA RS Rally2’de gövde rengi olarak Mamba Yeşili seçtiğini belirtelim.

FABlA RS Rally2’nin gelişme aşamalarına ŠKODA Motorsport mühendisleri, teknisyenlerinin yanı sıra Andreas Mikkelsen, Jan Kopecký, Kris Meeke ve Emil Lindholm gibi pilotlar katılım gösterdiğini belirtelim. Birçok testten geçen ralli aracı, yarış esnasında karşılaşacakları tüm zorluklara karşı zorlu testlerden geçti.

Yeni aracın aerodinamiklerine de büyük önem veren ŠKODA, aracın aerodinamik verimliliğini korumak ve daha fazla yere basma gücü elde etmek için çalışmalar yaptı. Araca eklenen yeni arka kanat ile araç üzerinde daha temiz hava akışıyla FABlA RS Rally2’nin aerodinamik performansının artışı sağlanmış oldu.