Tesla Model S ve Porsche Taycan Karşı Karşıya

Tesla Model S ve Porsche Taycan Karşı Karşıya

Tesla'nın elektrikli otomobil pazarında günümüzde olduğu kadar iddialı bir konuma gelebilmesinin en büyük sebebi olan Model S, aradan geçen yılların ardından markanın otomobil yelpazesinde zirvede yer alıyor.

Prime karşılaştırma derler ya. Bizce tam olarak ona örnek. Her geçen gün sayıları artan elektrikli otomobil modellerine bir katılım da Porsche'den gelmişti.

Tesla'nın elektrikli otomobil pazarında günümüzde olduğu kadar iddialı bir konuma gelebilmesinin en büyük sebebi olan Model S, aradan geçen yılların ardından markanın otomobil yelpazesinde zirvede yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kağıt üzerinde benzer özelliklere sahip olan bu iki modelin ortak özellikleri arasında çift elektrik motoru, çift bagaj bölümü, yaklaşık 100 kWh kapasiteli bataryalar, yüzlerce beygir güç ve yaklaşık aynı boyutlara yer averildiğini belirtelim.

Elektrikli Aile Araçları Karşı Karşıya

Tesla, A.B.D.'de premium bir marka olarak görülse de bu sıfatın tanımı Avrupa'da oldukça farklı görünüyor. Ayrıca Model S'in iç mekan kullanım verimliliği Taycan'ın çok önünde.

Porsche, her şeyden önce ortaya bir spor otomobil çıkarmaya çalışmış olsa da Tesla, daha çok verimliliğe oynayan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede aynı kapasitede bataryalarla bile çok daha yüksek menzil sunabilen otomobilin kalite anlamında geride kalması da birçok kişi tarafından görmezden gelinmesine sebep oluyor.

Üretimdeki herhangi bir elektrikli aracın en uzun menzili ve en hızlı ivmesi ile Model S Plaid, markanın şimdiye kadar ürettiği en yüksek performanslı sedanı. Güncellenmiş pil mimarisine sahip hem uzun menzilli hem de ekose güç aktarma organları, arka arkaya, tutarlı 1/4 mil çalışma kapasitesi ile karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ruhun birçok farklı yüzü vardır, ancak sabit bir şekli yoktur. Porsche Taycan'a bakarken eksiksiz hazzı ifade eden bir gülümseme ile ya da Taycan turbo S'nin 1,2 g'lik kalkış performansı ile tetiklenerek bizi ayrı bir heyecana sürüklüyor.