Yeni Honda Civic, Accord İle Yarışıyor

Yeni Honda Civic, Accord İle Yarışıyor

Özellikle son dönemde drag yarışı videoları oldukça popüler olmaya başladı. Bu bağlamda 2021 Honda Civic ve bir büyük modeli olan Honda Accord arasında geçen bir yarış var aslında. Yarıştaki iki araçta da 1.5 litrelik turbo benzinli motorlar yer alıyor.

Özellikle son dönemde drag yarışı videoları oldukça popüler olmaya başladı. Bu bağlamda 2021 Honda Civic ve bir büyük modeli olan Honda Accord arasında geçen bir Yarış var aslında. Yarıştaki iki araçta da 1.5 litrelik turbo benzinli motorlar yer alıyor.

Araçların motorları aynı hacimde olsa da teknik değerlerinde birtakım değişiklikler var tabiki. Örneğin 2021 Civic Sedan, 182 beygir güç ile 240 Nm tork üretiyor. Accord ise 195 beygir güç ve 260 Nm tork üretme kapasitesine sahip. Her iki araçta da CVT şanzımana yer verildiğini belirtelim. Tabii ekstradan direksiyon arkasına F1 vites kulakçıkları da eklenerek, CVT şanzımanın sanki normal bir şanzıman gibi vites oranları var gibi bir Simülasyon yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araçları kıyaslarken en önemli etkenlerden biri de araçların ağırlık değerleri oluyor. Yeni nesil Civic Sedan 1.396 kg gelirken, Accord ise 1.462 kg geliyor. Yani arada 66 kg'lık bir fark var fakat bu fark otomotiv sektöründe hiç de azımsanacak bir fark değil.

Fiyat Olarak Birbirine Oldukça Yakın

Araçların fiyatlarına bakıldığı zaman Accord Sport adlı aracın ABD'de 27.430$ olduğunu belirtelim. Ayrıca Civic Touring adlı aracın da 28.300$ olduğunu öğreniyoruz. Civic'in Accord'dan daha pahalı olmasının sebebi ise henüz piyasaya yeni çıkmış son nesil ve son teknoloji bir araç olmasından ötürü geliyor.

Bizce bu iki araç birbirine denk gibi ama tabi ki kullanıcı tercihidir. Sitemiz üzerinde kıyaslama yazılarına ulaşabilir, dilediğiniz araç ile ilgili haberleri okuyabilirsiniz.