Yolculuk Sırasında Dikkatinizin Dağılmaması İçin İpuçları

Yolculuk Sırasında Dikkatinizin Dağılmaması İçin İpuçları

Yolculuğunuz sırasında dikkatinizin dağılması için o kadar fazla sebep var ki. Bunların önüne geçmek için sizlerle birkaç basit ipucu paylaştık. Cep telefonları

Günümüzde telefonlar o kadar akıllandı ki her şeyimizi o küçük detaylarla halletmeye başladık aslında. Ancak bunun farkında değiliz. Aslında bu da beraberinde bir sorunu getirdi, hatta sorunu büyüttü. Telefonla konuşmak sizin dikkatiniz yoldan başka yerlere odaklanmanıza sebep olan nedenlerden birisidir ve iki elinizin direksiyonda olmamasını sağlar aslında. Bu sayede acil bir durumda gerekli müdahaleleri geç veya yetersiz yapmanıza ve kaza olasılığının artmasına da sebebiyet verir. Dolayısı ile telefonunuzu ya cebinize ya da ulaşamayacağınız bir yere koymanız araç içerisinde dikatinizin dağılmaması açısından oldukça önemlidir.

Ayrıca Telefonlarınızdan sosyal medya uygulamalarına da en azından araba kullanırken ara verin!

Kısık Sesle Müzik Dinleyin!

Elbette ki birçoğumuzun severek yaptığı birşey: Araçta yüksek sesle müzik dinlemek. Ancak araçta müzik dinlemek yolculuğunuzu renklendirmenin önemli yollarından biri olsa da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Örneğin müziğe kendinizi fazla kaptırmanız dikkat dağınıklığına, dışarıdan ya da araçtan gelen sesleri duymamanıza ya da kornaları duymamanıza sebebiyet verebilir.

Navigasyonu Kullanmayı Öğrenin!

Günümüzde her araçta olması gereken bir özellik: Navigasyon. Bir yerden bir yere gitmek onunla hem kolay, hem de daha ön görülebilir hale geldi aslında. Ancak sonuçta o ekrana bakarak yolunuzu buluyor olmanız kısa süreler için bile olsa dikkatinizin o ekrana yoğunlaşması ve yoldan anlık da olsa kopmanız anlamını da beraberinde getiriyor. Navigasyonunuzu sesli komut moduna almak ve mümkün mertebe yola bakmak kaza riskin oldukça azaltır. Ayrıca Google StreetView gibi sokak görüntüsünü kaydeden siteler ile gideceğiniz yerin nasıl bir yer olduğunu da önceden kestirerek kaybolma olasılığınızın da önüne geçebilirsiniz.

Aracınızda Yemek Yemeyin!

Araçta yemek yemek dikkatinizi dağıtacaktır. Konuya direk bu şekide giriş yapalım. Öyle ki bişeyler yemek ve içmek temel ihtiyaçlarımız arasında. Ayrıca araçlar bardaklıkların olduğu da bir gerçek. Ancak aracınızda yemek yemek veya bir şeyler içmek dikkatinizi çok rahat bir şekilde dağıtacaktır. Dolayısıyla yiyeceğinizi ve içeceğiniz özellikle uzun yolculuklarda mola esnasında tüketmenizi öneririz.

Araçtaki Yolcularla İletişim Kurmayı Öğrenmelisiniz!

Araç içerisinde her yaş grubundan çeşitli insanlar, hatta evcil hayvanlar bizlere eşlik ediyor olabilir. Doğanın kanunu bu. Ancak araçtakilerle iletişim kurarken dikkatinizin çok dağılmamasına ya da evcil hayvanınızın aracın belirli bir alanının içinde kalmasına özen gösterin.

Konforlu Bir Sürüş Olmalı!

Araç kullanırken koltuğunuz, aynalarınız ya da konforunuzu bozan bir başka etken dikkatinizin dağılmasına sebep olabilir. Bunu önlemek için koltuk-direksiyon-ayna ayarınızı yola çıkmadan önce yapmaya özen gösterin. Aracınızın çok yüklü olması gibi sebepler de görüş açınızı ya da oturuş pozisyonunuzda problemler teşkil edebilir. Ayrıca emniyet kemerinizi de bağlamayı unutmayın!

Advertisement