Togg, Trugo markasıyla Türkiye’nin birçok yerine elektrikli araç şarj cihazı kurma işlemlerine hız verdi. Trugo tarafından kurulacak olan şarj istasyonları sadece Togg araçlar yararlanmayacak.
Togg, Trugo markasıyla Türkiye’nin birçok yerine elektrikli araç şarj cihazı kurma işlemlerine hız verdi. Trugo tarafından kurulacak olan şarj istasyonları sadece Togg araçlar yararlanmayacak. Aynı zamanda diğer elektrikli araçlar faydalanabilecek.
TOGG ve Trugo iş birliğiyle kurulan şarj istasyon merkezleri şimdiye kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Samsun, Düzce, Kocaeli, Van, Denizli ve Bolu HighWay Dinlenme Tesisinde kuruldu.
Ayrıca Togg kendi şarj istasyonlarının yanı sıra Shell ile de iş birliğine gitti. Trugo’nun hedeflerine uygun olan Shell istasyonlarında şarj istasyon kurulumları devam ediyor. Trugo tarafından kurulan şarj istasyonlarından tüm elektrikli araç sahipleri faydalanabilecek.
Trugo tarafından kurulan istasyonlarda 180 kW ve üzeri cihazlar yer alıyor. Trugo istasyonlarında DC hızlı şarj özelliği ile de bataryanın doluluk oranı 30 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşabiliyor. Trugo’nun kurduğu istasyonlardaki şarj cihazlarında, yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanılıyor.
Elektrikli araç sahipleri, Trugo tarafından kurulan istasyonları Trugo mobil uygulaması ve web sitesi üzerinden görebilecek. Google Play ve App Store üzerinden indirilebilen Trugo mobil uygulaması elektrikli araç sahiplerine en yakın şarj istasyonunu gösterebilecek.
Elektrikli araç sahipleri, Trugo mobil uygulaması ile şarj istasyon yerlerini, araca şarjın doluş sürecini ve şarjın tamamlandığını görebilecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Trugo mobil uygulamasını indiren elektrikli araç sahipleri yakınlarında bulunan Trugo istasyonunu görebilecek. Bu şarj istasyonlarının boş olup olmadığı da uygulama üzerinden görülebiliyor. Ayrıca uygulama üzerinden eczane, kafe, AVM ve restoran gibi kullanıcıların ihtiyacına yönelik yerler de aranabilecek.
Togg T10X modelinin 52.4 kWs batarya kapasiteli 314 kilometre menzile sahip olan versiyonunun maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olarak hesaplandı. Yerli otomobilin kilometredeki maliyeti ise 1.33 TL olarak hesaplandı. 88.5 kWs batarya kapasiteli versiyonda ise 523 kilometre menzile sahip olan yerli otomobilin şarj maliyeti 707.1 TL olarak hesaplandı. Bu versiyonda ise kilometre başına maliyet 1.35 TL olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan bu hesaplamalar DC hızlı şarj için geçerli olduğunu belirtelim. Tek şarj ile gidilen menzil aracın kullanımına göre değişebiliyor.