2021 Haziran Ayı Pick-up Modeli: Volkswagen Amarok

2021 Haziran Ayı Pick-up Modeli: Volkswagen Amarok

Volkswagen'in COO'su Ralf Branstatter tarafından açıklanmış. Franfurt Otomobil Fuarı'nda CarSales ekibinin mikrofonlarına konuşan yönetici, Amarok için bir hibrit ünite planlamadıklarını şu sözlerle açıklamış: "Şu anda bu tipte bir araç için elektriklendi

Onu pick-up sınıfına yön verenler arasında ilk sırada yazabiliriz. Volkswagen’in ürün gamındaki neredeyse her ürünü elektriklendirme çabasına girdiği şu günlerde iyi bir pick-up modeli arayanlar için üretilmiş diyebiliriz. Global anlamda sevilen pick-up modeli Amarok, gelecekte hep olacak. Yeni nesil model içten yanmalı motorları kullanmaya devam ederek 2022 yılında bizlerle buluşacak.

Volkswagen'in COO'su Ralf Branstatter tarafından açıklanmış. Franfurt Otomobil Fuarı'nda CarSales ekibinin mikrofonlarına konuşan yönetici, Amarok için bir hibrit ünite planlamadıklarını şu sözlerle açıklamış: "Şu anda bu tipte bir araç için elektriklendirme planımız yok." ifadelerini kullandı.

Dizel ve Benzin Seçeneği İle Karşımıza Çıkacak

Yeni nesil Ford Ranger ile hem platformu hem de teknolojisini paylaşacak olan Amarok, V6 dizelve benzinli motorlarla karşımıza çıkabilir. Güncel Amarok ülkemizde tek bir dizel motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Bu V6 TDI motor, Amarok Aventura'da 258 beygir güç üretebilirken, standart versiyonlarda ise aracın güç çıkışı 204 bg gücü ile karşımıza çıkıyor. CarSales'de yer alan iddialara göre Kaputun altında Ford çıkışlı bir motor görme şansımız da oldukça yüksek.

Yeni Ranger modelinin hangi parçalarını Amarok'a vereceğini oldukça merak konusu olsa da bu iki model görünüşe göre birbirlerine oldukça benzeyecek. Avrupa'da araçlar dizel versiyonları ile satışa çıkarken Kuzey Amerika'da modeller benzinli versiyonlarla karşımıza çıkacak.