2023 Kia Ray Tanıtıldı

2023 Kia Ray Tanıtıldı

​​​​​​​Kia, sayılı pazarlarda satışa sunduğu küçük şehir otomobili Ray'e makyaj yaptı. 2023 model Ray, hala oldukça küçük ve az yakan bir performansa sahip olduğunu söyleyelim.

Kia, sayılı pazarlarda satışa sunduğu küçük şehir otomobili Ray'e makyaj yaptı. 2023 model Ray, hala oldukça küçük ve az yakan bir performansa sahip olduğunu söyleyelim.

Kia, küçük şehir otomobili Ray' makyaj yaptı. 2017 yılından beri aynı tasarım ile karşımıza çıkan Ray, yapılan çalışmalarla ufak çaplı bir değişim yaşadı.

2023 Kia Ray’in, oldukça küçük bir otomobil olduğunu söyleyelim. 3.595 milimetre uzunluğunda olan otomobil, 1.595 milimetre genişlik ve 1.700 milimetre yüksekliğe sahip olduğunu belirtelim. Aracın tasarımına baktığımızda ise kısmen kapalı ızgara ve yeni far tasarımı göze çarpıyor. Yeni far tasarımı ile önceki nesilde tamponun altında yer alan sis farlarının üst kısma taşınmış olduğunu görüyoruz.

Makyajlı Kia Ray'in arka kısmına baktığımızda dümdüz bir yapıya sahip oluşu dikkat çekiyor. Bu tasarım görsel olarak çok hoş görünmese de, aracın park sorunu için avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Aracın iç kısmına baktığımız da oldukça sade tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Orta konsolunda 4.2 inç boyutunda bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Bu ekran yan kısımlarındaki havalandırma delikleriyle bütünleştirilmiş durumda.

Kia Ray, 1.0 litrelik 3 silindirli bir motora sahip olduğunu söyleyelim. Otomobilin sunacağı düşük performans ile şehir otomobili olduğunu söyleyebiliriz. Bu denli küçük bir motorun fazla yakıt tüketme olasılığı da yok. Aracın fiyatı henüz açıklanmadı. Kia Ray'i Türkiye'de görmemiz pek de ihtimal dahilinde değil gibi görünüyor.

 

Advertisement