Audi Lamborghini'yi Satmayacak

Audi Lamborghini'yi Satmayacak

Lamborghini’nin Volkswagen Grubu kanatları altında gün geçtikçe büyüyüp genişlediğini belirtelim. Markanın başarılı olduğuna kanıtımız ise Urus isimli SUV modellerinin global anlamda ses getiren araçlar olması. İtalyan otomotiv devi, başarıdan başarıya ko

Lamborghini’nin Volkswagen Grubu kanatları altında gün geçtikçe büyüyüp genişlediğini belirtelim. Markanın başarılı olduğuna kanıtımız ise Urus isimli SUV modellerinin global anlamda ses getiren araçlar olması. İtalyan otomotiv devi, başarıdan başarıya koşuyor. Fakat buna rağmen Volkswagen'in, İtalyan Boğası için bir alıcı aradığı son zamanlarda medyada sık almıştı. Lamborghini'nin teknik olarak sahibi olan Audi ise bu iddiaları yalanlar cinsten bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiada İsviçreli bir marka olan Quantum Grubu'nun tam 9.2 milyar dolar teklif ile Lamborghini'yi satın alacağı iddiaları gündemdeydi. Audi tarafının sözcüleri bugün ortaya çıkarak "Lamborghini satılık değil" ifadeleri ile bu tartışmaya son noktayı koymuştu.

Quantum Grubu Satın Almak İstiyor

Quantum Grubu, 1963'te Ferruccio Lamborghini tarafından kurulan firmayı tamamen satın almak istiyordu. Bu satın alma içerisinde markanın tesisleri ve hatta motorlu spor faaliyetlerine de yer verilmişti. Audi ile beş yıllığına bir tedarik anlaşmasına imza atma konusuna da sıcak bakan grup, birleşme halinde tam 850 yeni istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyor.

Volkswagen tarafının satmak istediği bir diğer marka Bugatti’de işler her an değişebilir. Porsche CEO'su Oliver Blume, Bugatti'nin geleceğinde Rimac'ın rolünün büyük olacağını belirtmişti. Hatta iddialara göre Rimac, her an Bugatti'yi satın alabilir.