Lotus Emira İle İçten Yanmalı Motorlara Elveda Diyor

Lotus Emira İle İçten Yanmalı Motorlara Elveda Diyor

Lotus markası tarihinde önemli bir kilometre taşı olacak Emira modeli 6 Temmuz tarihinde resmen tanıtılacak. Efsanevi İngiliz üreticinin benzinli motorlara vedasını temsil edecek

Lotus markası tarihinde önemli bir kilometre taşı olacak Lotus Emira modeli 6 Temmuz tarihinde resmen tanıtılacak. Efsanevi İngiliz üreticinin benzinli motorlara vedasını temsil edecek Type 131 kod adlı model, "öncü" anlamına gelen Emira adını eski dillerden alıyor.

Lotus modeli hakkındaki heyecanı iyice artırmak isteyen Lotus mühendisleri aracın ilk ipuçlarını da bizlerle paylaştı. Lotus modeli Lotus Evija'nın tasarım dilini kullanacak. Ancak Norfolkmenşeli üretici Emira'nın "oyunu değiştirecek bir spor otomobil" olduğunun altını kalın çizgiler ile çiziyor. Farklı motor opsiyonları ile sunulacağı resmen açıklanan araç ile birlikte Lotus markasının içten yanmalı motorları da tarihe gömeceği belirtelim.

Lotu Yeni Motor Ortaklığını Duyurdu

Fakat Emira'nın Lotus için bir kilometre taşı olmasının tek sebebi bu "üzücü" veda değil. Lotus, Emira ile birlikte yeni "motor ortaklığını" da kamuoyu ile paylaştı. Bu konuda henüz net bilgilere sahip değiliz ancak, yüksek tasarruflu ve teknolojili bu motor seçeneklerinin Lotus kullanıcılarına sınıf atlatacağını tahmin ediyoruz. Emira modeli ayrıca tamamen kendisine özel bir platform üzerine inşaa edilecek.

Lotus markasının uzun süredir Toyota kaynaklı V6 motorlar kullandığını biliyoruz fakat bu "yeni" anlaşma bizlerin de merak ettiği detaylardan. Lotus markasının ana firması olan Geely, Volvo ve Polestar gibi markaları da çatısı altında blunduruyor. Belki de Emira, Polestar kaynaklı bir elektrikli ya da hibrit motor seçeneği ile karşımıza çıkacak.

6 Temmuz Tarihini Beklememiz Gerekebilir

Tabi aklımızdaki tüm soru işaretlerini giderebilmek için 6 Temmuz tarihini beklememiz gerekiyor. Önce aracı üretileceği Hethel tesisinde tanıtacak olan Lotus, daha sonra Goodwood Hız Festivali’nde sevenleri ile buluşacak.