Nio, Elektrikli SUV Modeli ES7'nin Tanıtımını Yaptı

Nio, Elektrikli SUV Modeli ES7'nin Tanıtımını Yaptı

​​​​​​​Çin menşeili elektrikli araç üreticisi Nio, orta segment SUV modeli ES7'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarımı ve teknolojileriyle modelin göz doldurduğunu söylemek mümkün.

Çin menşeili elektrikli araç üreticisi Nio, orta segment SUV modeli ES7'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarımı ve teknolojileriyle modelin göz doldurduğunu söylemek mümkün. Nio ES7, 0-100 km/s hızlanma süresi sadece 3.9 saniye olduğunu belirtelim. Ayrıca bu özelliği ile firmanın bugüne kadarki ürettiği en hızlı SUV modeli olduğunun da altını çizelim.

Otomobilin 2.960 milimetrelik aks mesafesi ve 4.912 milimetrelik toplam uzunluğu olduğunu söyleyelim. Nio'nun, bu sayede otomobil üzerinde 3.sıra koltuklara yer verebilecek kapasitesi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Nio, bu tercih yerine otomobili 5 kişilik tasarlayıp, o 5 kişi için sunulabilecek en geniş hacmi vermek istemiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nio ES7'nin batarya opsiyonlarına bakacak olursak, en düşük 75 kWh’lik batarya ile 485 kilometre menzile ulaşıldığını görüyoruz. Orta seviye de yer alan batarya paketinde ise 100 kWh kapasitesinde ve de 620 kilometre menzile ulaştığını görüyoruz. En üst batarya paketinde ise 150 kWh'lık daha büyük bir batarya karşımıza çıkıyor ve 850 kilometre menzile kadar ulaşabildiğini söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nio ES7'nin gücü ise ön ve arka aks üzerinde bulunan çift elektrik motorundan aldığını belirtelim. Model bu sayede 650 beygir güce sahip olup ve 850 Nm tork üretebilecek.