SsangYong İsim Değişikliğine Gitmeye Hazırlanıyor

SsangYong İsim Değişikliğine Gitmeye Hazırlanıyor

​​​​​​​Güney Koreli otomobil üreticisi SsanYong geçtiğimiz yıl iflastan dönmüştü. Geçtiğimiz yıl KG Group tarafından satın alınan şirket önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi SsanYong geçtiğimiz yıl iflastan dönmüştü. Geçtiğimiz yıl KG Group tarafından satın alınan şirket önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. KG Group’un şirket için yeni yatırım planları bulunurken aynı zamanda isim değişikliğine gitmeyi planlıyor.  

Güney Koreli otomobil üreticisi SsangYong geçtiğimiz son birkaç yıl içinde olumsuz gelişmeler yaşadı. İflasın eşiğinden dönen marka, ekonomik zorlukları aşmada sıkıntı yaşadı. Marka kendisine alıcı ararken 2022 yılında ülkesinin önemli şirketlerinden biri olan KG Group tarafından hisselerinin büyük kısmı satın alındı. KG Group, mobilite odaklı çalışmalarıyla dikkat çeken bir şirket. Bu da markanın radikal bir dönüşüm yaşayacağını gösteriyor. KG Group Başkanı Kwak Jea-sun, 2022 yılının son günlerinde Güney Kore’deki otomotiv sektörünün geleceği hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaptığı bu açıklamalarda SsangYong markasında isim değişikliğine gideceklerini açıkladı.

2023 yılı itibariyle Ssangyong isminin KG Mobility olarak değişeceğini açıklayan KG Group Başkanı Kwak Jea-sun; “SsangYong modellerinin artık KG Mobility markası altında kullanıcılarla buluşması üzerine karar aldığımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. SsangYong ismi başarılı olduğu kadar aynı zamanda bazı kesimler için pek de iyi olmayan bir imaj görüntüsüne sahip. Bundan sonraki süreçte kullanılacak olan KG Mobility markasıyla, yalnızca bir otomobil üreticisi olmanın dışına çıkma vizyonunu da ortaya koymak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeni marka isminde yer alan Mobility kelimesi de markanın geleceği açısından ipucu veriyor. KG Group, SsangYong'u sadece otomotiv üreticisi olmaktan çıkararak mobilite şirketine dönüştürmeyi planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SsangYong’un bu yeni vizyonu ile geleneksel otomobil üreticisi olma kimliğinden ayrılması hedefleniyor. KG Group bu vizyon doğrultusunda otonom sürüş teknolojileri gibi daha modern teknolojiler üzerinde çalışacak. KG Group, 2022 yılında yapılan anlaşma sonucunda şirketin yaklaşık yüzde 62’lik payını satın alarak en çok hisse sahibi konumunda bulunuyor.

SsangYong geçmişi olan köklü bir marka, şirketin geçmişi 1954 yılına kadar uzanıyor. SsangYong, Güney Kore’nin en eski otomobil markası olarak biliniyordu ve 1986 yılında SsangYong Group tarafından satın alınması ile günümüzdeki adını kullanmaya başladı. 36 yıldır marka ismi olarak kullanılan SsanYong Korece ikiz ejder anlamına geliyor.  Şirket daha sonraları sırasıyla Daewoo, SAIC ve Mahindra & Mahindra şirketleri altında çalışmalarına devam etti. 2022 yılında son olarak KG Group tarafından satın alındı.

Advertisement