2030 Yılına Kadar 23 Elektrikli Model Tanıtacak Olan Nissan Çalışmalarını Sürdürüyor

2030 Yılına Kadar 23 Elektrikli Model Tanıtacak Olan Nissan Çalışmalarını Sürdürüyor

Nissan elektrikli otomobil konseptine hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Japon üretici firma 2030 projeleri olarak önümüzdeki 9 yıl için tam 23 elektrikli modeli tanıtacak. Bu modellerin 15'inin tamamıyla elektrikli otomobiller kapsayacak. Nissan, gele

Nissan elektrikli otomobil konseptine hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Japon üretici firma 2030 projeleri olarak önümüzdeki 9 yıl için tam 23 elektrikli modeli tanıtacak. Bu modellerin 15'inin tamamıyla elektrikli otomobiller kapsayacak. Nissan, gelecek planları hakkındaki gidişatın ilerlemesi yönünde bilgi vermek amacıyla yeni modellerinin örtüsünü kaldırdı.

Japon firma yeni projelerine, "Ambition 2030" adını uygun görmüş. Yeni yol çizelgesinin ilk durağı ise elektrikli modeller olacak, sonrasında ise Nissan'ın marka kimliğinde de değişimler yaşanacak. Nissan’ın 2050 yılı süresince karbon ayak izini silme politikası planları yaptığını da belirtelim.

Çin'in Kendine Özel Elektrikli Modelleri Olacak

Gelecek beş sene içerisinde elektrikli sistem ve batarya teknolojilerine Nissan'ın 2 trilyon yene civarı yatırım yapması ise olası gözüküyor. Nissan, yakın zamanda planladığı satış ve gerçekleştirmesini düşündüğü yüzde 75'inin elektrikli modeller olan firmanın Avrupa'ya özel tasarımları da olacak. Elektrikli otomobillerin gözde pazarı olan Çin'in kendine özel modelleri alacak.

Nissan'ın CEO'su Makoto Uchida’nın ifadelerine göre: "Sosyal ihtiyaçların karşılanması amacıyla kurulmuş olan kurum ve şirketlerin öneminin gün geçtikçe arttığını söyleyelim. Nissan, Ambition 2030 için elektrikli otomobiller için büyük ses getirmek istiyoruz. Gelişmiş teknolojilerimizin temel amacı karbon ayak izimizi silecek ve yeni gelişimlere kucak açmak olduğunu söyleyelim. Nissan'ın toplumsal ve hissedarları için yükselen ve devamlılığı sağlam ilerleyen marka olmalıyız."

Japon firmanın açıklamalarına göre düşünülen asıl hedefin, kobalt kullanmadan lityum iyon bataryaların üretimini sağlamak. Sadece bu değişimle bile bataryanın maliyetleri yüzde 65 azaltma imkanı bularak elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş görülebilir.