AMG, V8 Motorlarını 10 Yıl Daha Kullanmaya Devam Edecek

AMG, V8 Motorlarını 10 Yıl Daha Kullanmaya Devam Edecek

Mercedes-Benz modellerinde V8 motorlarını 10 yıl daha kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Elektrikli motor ünitelerine geçişin hız kazandığı bu günlerde, V8 motorlar sadece en üst seviye AMG araçlarda boy gösterecek.

Alman üretici Mercedes'in yan kuruluşu olan AMG, Mercedes-Benz modellerinde V8 motorlarını 10 yıl daha kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Elektrikli motor ünitelerine geçişin hız kazandığı bu günlerde, V8 motorlar sadece en üst seviye AMG araçlarda boy gösterecek.

Elektrikli motor ünitelerinin gittikçe popülerleşmesi ile beraber, gürültülü çalışan 8 silindirli motorların piyasadan silinmek üzere olma durumu akıllardaki en büyük soru haline geldi. Her ne kadar elektrikli motor üniteleri günden güne güçlenir hale gelere daha uzun menzil sunsa da fosil yakıtla çalışan motor ünitelerinin bir süre daha kullanılmaya devam edileceği kaydedildi.

AMG Başkanından V8 Motorlar İçin Açıklama

Road and Track dergisine verdiği demeçte AMG başkanı, V8 motor ünitelerinin geleceği olup olmadığı hakkında şöyle dedi:

"Bir geleceğinin olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki on yıl boyunca V8'leri görmeye devam edeceğiz, bu kesin. Araçlarını çok seven müşterilerimiz var ve bu araçları uzun süre boyunca satın almaya devam edecek müşterilerimizin olacağını düşünüyorum. Tüm dünyada bu araçlara yönelik büyük bir talep var." ifadelerine değindi.

AMG yeni jenerasyon bir V8 motor ünitesini geliştirmeyecek olsa da Mercedes mühendisleri mevcut güç aktarma organını yenilemenin yollarını buluyorlar. Geliştirmeler bununla da sınırlı kalmayarak içten yanmalı motor, yeni GT 63 S E-Performance modelinde görüldüğü üzere plug-in hibrit modelinin merkezi bir parçası olacak şekilde yenileniyor. ICE, toplam 831 beygir (620 kW) ve 1033 lb-ft (1.400 Nm) güç üretmek üzere arka tarafta konumlandırılmış bir elektrikli motordan güç almakta. Bu onu etkin bir şekilde bugüne kadarki en güçlü AMG yapıyor.

V8 motorlar şimdilik kullanımda kalmaya devam edecek olsa da sadece üst seviye olan AMG modellerinde bu motorun bulunmaya devam edeceğini belirtelim. Nitekim, yeni jenerasyon C63 (ve buna bağlı olarak GLC 63) 4,0 lt’lik ünite yerine AMG 45 modellerinden uyarlanmış, yoğun bir şekilde elektrikten güç alan, 4 silindirli bir motor ünitesine sahip olacak. E63'ün de gelecekte birkaç silindirini kaybetmesi muhtemel fakat bunun yeni modelde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz gizliliğini koruyor.