Buick, İlk Elektrikli Otomobilinin Tanıtımını Bu Yıl Yapacak

Buick, İlk Elektrikli Otomobilinin Tanıtımını Bu Yıl Yapacak

​​​​​​​Bilindiği üzere Amerikan otomobil üreticisi Buick, General Motors'un bünyesinde bulunuyor. Şirket, tarafından yapılan açıklamada Çin’de bu yılın sonlarında ilk elektrikli aracını piyasaya çıkaracağı açıklandı.

Bilindiği üzere Amerikan otomobil üreticisi Buick, General Motors'un bünyesinde bulunuyor. Şirket, tarafından yapılan açıklamada Çin’de bu yılın sonlarında ilk elektrikli aracını piyasaya çıkaracağı açıklandı. 2023 yılının ilk çeyreğinde elektrikli aracın teslimatları başlayacak. Ayrıca araç General Motors'un Ultium platformu üzerinde inşa edilmiş bir biçimde gelecek.

2024 yılında ise ABD de ilk tamamen elektrikli otomobil piyasaya çıkarılacak. SAIC-GM Buick Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Cesar Toledo, tarafından yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:

"Özünde son derece esnek Ultium platformu bulunan yeni modeller Çin'in son derece rekabetçi EV pazarında Buick için stratejik bir rol çizecek. Markanın elektrifikasyon ve akıllı mobiliteye yönelik hızlandırılmış dönüşümünde yeni bir bölüm olacaklar."

Toledo, aracın batarya teknolojisinin oldukça gelişmiş olacağını da ifade etti. Aracın görselleri şimdiye kadar karşımıza çıkmamıştı. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı kayıtlarından aracın adının Buick Electra E5 olduğunu ve 241 beygir güç üreten tek motorlu bir ünite ile karşımıza çıkacağı açıklanmıştı.

Çin’de 2025 yılına kadar tanıtımı yapılması hedeflenen 5 elektrikli araç bulunuyor. Bu araçlardan biri olan Electra E5, Super Cruise gelişmiş sürüş yardımcısı ile karşımıza çıkacak. Ayrıca otomobile özel olarak üretilen Sanal Kokpit Sistemi de araçta yer alacak.

Amerika otomobil üreticisi Buick, ülkede yatırımlarını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Çin gibi çok sayıda rakibi olacağı bir pazarda şarj istasyonlarıyla iş birlikleri yaparak rekabette ön plana çıkmaya çalışacak. Ayrcıa şirket showroomlar açarak Çin de daha fazla kullanıcıya ulaşmayı planlıyor.