Elektrikli Kia EV6 Türkiye'de Satışa Sunuldu

Elektrikli Kia EV6 Türkiye'de Satışa Sunuldu

Kia, uzun zamandır beklenen EV6 modelini Türkiye de resmi olarak satışa çıkardı. Ülkemizde elektrikli araç satışları henüz istenen seviye gelmediğini belirtelim.

Kia, uzun zamandır beklenen EV6 modelini Türkiye de resmi olarak satışa çıkardı. Ülkemizde elektrikli araç satışları henüz istenen seviye gelmediğini belirtelim. Buna rağmen firmalar kendi modellerini satışa sunarak satış oranını arttırmayı hedefliyor.

Bu markalardan biri olan Kia, yılın otomobili ödülünü alan EV6 modelini uzun süren bekleyişin ardından ülkemize getirdiğini söyleyelim.

Kia EV6 çift elektrik motora sahip, 4×4 güç aktarım organı ve GT-Line donanım paketiyle Türkiye piyasasına giriş yaptığını söyleyelim. Kia EV6, 2022 yılının sonunda 100 ile 120 adet arasında değişebilecek stok sayısı ile kullanıcılarını bekliyor olacak.

Yüksek performanslı GT modelinde 406 kilometrelik menzil mesafesine ulaşırken, Kia EV6, GT-Line versiyonunda ise 506 kilometrelik menzil mesafesine ulaşılabilecek.

85 PS güç ve 760 Nm torka sahip olan GT versiyonu, 100 km’ye hızlanması sadece 3,5 saniyede olduğunu belirtelim. Türkiye’de satışa çıkan GT-Line ise, 77 kWh bataryası ve iki adet elektrik motoruyla 325 PS güç ve 605 Nm değerlerine sahip olacağını belirtelim.

Kia EV6, 2.069.900 TL’lik fiyatla kullanıcılarını bekliyor olacak. Modelin vergisiz fiyatının ise 1.093.414 TL olduğunu da belirtelim.

Advertisement