Karşınızda 2023 Toyota Aqua GR Sport

Karşınızda 2023 Toyota Aqua GR Sport

​​​​​​​Toyota Aqua ilk olarak 2011 yılında piyasaya çıkarılmıştı. Geçen süre zarfında araç üzerinde yapılan değişikler sonucunda GR Sport versiyonu son halini alıyor.

Toyota Aqua ilk olarak 2011 yılında piyasaya çıkarılmıştı. Geçen süre zarfında araç üzerinde yapılan değişikler sonucunda GR Sport versiyonu son halini alıyor. 2017 yılında Gazoo Racing tarafından Aqua’da makyajlama operasyonu yapılmıştı. Aynı ekip tekrar çalışmaların başında yer alıyor.

Elektrikli hidrolik direksiyon yer alan bu araçta ön ve arka süspansiyonları da sertleştirilmiş biçimde karşımıza çıkıyor. Aracın çok daha yüksek hızlarda viraj alırken daha iyi bir denge sağlaması için arka tamponunun da güçlendirildiğini görüyoruz. Power+ modu araçta yer alan özelliklerden biri, bu özellik sayesinde Aqua'nın daha çevik bir yapıda olması için daha doğrudan bir direksiyon tepkisinin oluşması sağlanıyor.

Standart Aqua modeline göre çok daha agresif bir gövde yapısına sahip olan araçta, Bridgestone Potenza 205/45 R17 lastiklerle gelen özel 17 inç jantlar yer alıyor. GR markalı ön koltuklar iç mekana baktığımızda karşımıza çıkıyor. GR Sport'a özel olarak üretilen bu kumaş, birleştirilmiş sentetik deri ile kaplanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aqua GR Sport önden çekişli olarak karşımıza çıkacak olsa da araç diğer donanım seviyelerinde arkadan itiş özelliğini de bir seçenek olarak kullanıcılara sunuyor.  Aracın kaputunun altında ise, üç silindirli 1.5 litrelik benzinli motor yer alıyor. Bu motor 92 beygir güc ve 120 Nm tork üretebiliyor.

Yalnızca Japonya'da satılacak olan Toyota Aqua GR Sport'un yaklaşık olarak 18.800 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkarıldığını söyleyelim.