Karşınızda Avrupa’ya Özel Ford Ranger Platinum

Karşınızda Avrupa’ya Özel Ford Ranger Platinum

​​​​​​​Avrupa da Yeni Ford Ranger, en üst donanım paketi olan Platinum seviyesi ile satışa sunuluyor. Ford, araçta oldukça güçlü bir V6 turbo dizel motor kullanmayı tercih etmiş.

Avrupa da Yeni Ford Ranger, en üst donanım paketi olan Platinum seviyesi ile satışa sunuluyor. Ford, araçta oldukça güçlü bir V6 turbo dizel motor kullanmayı tercih etmiş.

Bahsettiğimiz bu motor, 10 vitesli otomatik şanzıman ile sürücülerin beğenisine sunuluyor.  Ford Ranger bu motor sayesinde 250 beygir güç ve 600 Nm tork üretebiliyor. Otomobil, dört tekerleğine gücünü aktarmasını yeni elektronik kontrollü tam zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile gerçekleştiriyor. Özel malzemeler sayesinde modelde şanzıman, gürültü ve titreşim gibi unsurların yolculara etkisinin minimum seviyeye indirilmesi amaçlanmış.

Aracın dış tasarımına baktığımızda, Yeni Ford Ranger’ın Platinum donanım seviyesinde 20 inç jantlara yer verdiğini görüyoruz. Aracın ön kısmında diğer versiyonlarına göre çok daha belirgin bir radyatör ızgarası bulunuyor.  Sadece Platinum donanım seviyesinde yer alan yeni gündüz LED’leri ile de diğer Ranger versiyonlarından farklılık gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İç mekan tasarımında ise gözümüze hitap eden özellikler yer alıyor. İç tasarımda ilk dikkatimizi 10 yönlü elektrikli koltuklar çekiyor, bu koltuklar ısıtma ve soğutma özelliklerine sahip biçimde kullanıcılara sunuluyor. Aracın iç aydınlatması ise aracın çok gelişmiş bir biçimde karşımıza çıkıyor. Platinum donanım seviyesinde aracın gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Ford Ranger Platinum satışa sunuldu fakat aracın ilk teslimatları 2023 yılının bahar aylarının sonlarında yapılmasının hedefleniyor.