Mercedes-Benz, Metris'in Üretimini Sonlandıracak

Mercedes-Benz, Metris'in Üretimini Sonlandıracak

Mercedes-Benz Metris, birçok farklı amaç için kullanılıyor. Sprinter'ın küçük kardeşi olarak kullanıcılara sunulan araç, ortaya atılan iddialara göre 2023 yılının 3. çeyreğinde üretimden kaldırılacak.

Mercedes-Benz Metris, birçok farklı amaç için kullanılıyor. Sprinter'ın küçük kardeşi olarak kullanıcılara sunulan araç, ortaya atılan iddialara göre 2023 yılının 3. çeyreğinde üretimden kaldırılacak. Aracın kaldırılmasının nedenleri arasında araca güç veren dört silindirli motorun üretim hattından çıkarılmasının sebep olduğunu söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Automotive News de yayınlanan rapora göre Alman üretici Mercedes-Benz, dört silindirli benzinli motorun üretimini durdurmayı planlıyor. Bu motorun şu anda Mercedes-Benz Sprinter ve Metris de kullanıldığını söyleyelim. Yapılan açıklamalara göre 2023 yılının 3. çeyreği itibariyle hem Sprinter'ın benzinli versiyonu hem de Metris üretim hattından çıkarılacak. Sprinter'ın dizel motorunun satışlarının devam edeceğini söyleyelim.

Mercedes-Benz, Metris'i ABD hariç diğer ülkelerde Vito olarak piyasaya çıkarıyor. Her ne kadar araç bir Mercedes olsa da Ford Transit gibi rakipleriyle baş edebilecek güçte olmadığını söyleyelim. Satış oranlarına bakıldığında diğer rakiplerinin araca göre daha fazla satıldığını görüyoruz. Yeri gelmişken belirtelim Vito'nun üretiminde herhangi bir sonlandırma söz konusu değil.

Mercedes-Benz, Metris ile benzinli Sprinter'ın üretimden kaldırılmasının sonra eSprinter üzerine oldukça yoğun bir mesai harcayacak. Henüz araca dair detaylı bilgiler olmasa da iddialara göre eSprinter 3 adet batarya seçeneği ile kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Advertisement