Polestar Avrupa'da Üretim Yapmayı Hedefliyor

Polestar Avrupa'da Üretim Yapmayı Hedefliyor

​​​​​​​Avrupa da üretim yapmak isteyen Polestar için bu durumun gerçekleşmesi için en az beş sene beklemek zorunda.

Avrupa da üretim yapmak isteyen Polestar için bu durumun gerçekleşmesi için en az beş sene beklemek zorunda.

Avrupa’da üretim yapmak isteyen Polestar bu durumun gerçekleşmesi için şirketin hissedarı Volvo ve Geely ile görüşmek zorunda olduğunu belirtelim. Şirket, Polestar 7 modelinin üretim yeri olarak Avrupa’yı düşünüyor. Polestar 2 modelinin, Volvo’nun Luqiao ve Çin’deki Taizhou fabrikasında üretimine devam edilirken, Polestar 3 SUV modeli Volvo’nun Charleston ve Güney Carolina da yer alan tesislerinde üretimi yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geely’nin Çin’de yer alan Hangzhou tesislerinde ise Polestar 4 üretimi gerçekleştirilecek. Çin’in Chongqing kentinde bulunan tesiste ise Polestar 5 ve Polestar 6 üretimi yapılacak. Polestar tarafından Chonqging kentinde yer alan fabrikanın yönetimi yapılacak. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde şirketin NASDAQ borsasında işleme açılması hedefleniyor.

Şirketin Volvo’nun Avrupa’da bulunan hangi tesislerinde üretim yapmayı planladığı sorulduğunda, Markanın CEO’su Thomas Ingenlath; “Platformdaki araçları nerede konumlandıracakları ve nerede üretecekleri tamamen Volvo’ya bağlı.” İfadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 yılında dünya çapında 50.000 otomobil üretip satmayı hedefleyen Polestar, bu üretim hedeflerini 2025 yılına kadar 290.000 adete çıkarmayı planlıyor. Avrupa’da üretilmesi hedeflenen Polestar 7 hakkında ise henüz bir detay açıklamadı.

2023 yılında ise Polestar 4 piyasaya çıkarılacak, ardından Polestar 5 ve Polestar 6 modellerinin üretimi gerçekleştirilecek. Porsche Panamera’yla aynı segmentte yer alacak olan Polestar 5’in fiyatı 100.000 dolardan başlayan fiyat ile satışa sunulacak.

Advertisement