Subaru Solterra Türkiye'de Satışa Çıktı

Subaru Solterra Türkiye'de Satışa Çıktı

​​​​​​​Subaru Solterra Türkiye de satışa çıktı. Üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunulacak model 1.665. 894 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa çıkıyor.

Subaru Solterra Türkiye de satışa çıktı. Üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunulacak model 1.665. 894 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa çıkıyor. Donanım paketleri ise; e-Xtreme, e-Xclusive, e-Xcellent olarak karşımıza çıkıyor.

Subaru uzun zamandır elektrikli projelerini geliştirmeye devam ediyor. Ancak firmanın ilk tamamen elektrikli modeli Solterra olarak karşımıza çıkıyor. Solterra’nın Toyota ile birlikte geliştirildiğini de belirtelim.

Solterra’nın gücünü bir çift elektrik motorundan aldığını söyleyelim. Her iki aksta da yer alan elektrikli motorların her biri 107 beygir güç üretebilecek. Bu sayede toplamda 215 beygir güç sunabiliyor.

Solterra 71.4 kWh'lik bir lityum iyon batarya sayesinde, toplamda 460 kilometre menzile kadar ulaşabilecek.

Solterra’nın dış tasarımı ise Toyota bZ4X'den esinlendiğini söyleyebiliriz. Aracın ön kısmında Subaru'ya özel ızgaranın, EV versiyonu yer alıyor. Modelin jantları ise; 18" jantlar standart olarak karşımıza çıkıyor ve 20" büyüklüğe sahip setler opsiyonlu olarak kullanıcı tarafından tercih edilebiliyor.

Modelin kabin içerisinde ise bz4x ile olan benzerliğin daha fazla hissedildiğini görüyoruz. Orta konsol ve dijital gösterge panelinin tamamen Toyota'dan alındığını belirtelim.

Advertisement