Tesla, ABD Premium Otomobil Pazarında Lider Oldu

Tesla, ABD Premium Otomobil Pazarında Lider Oldu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son günlerde attığı adımlar ile birlikte üretim kapasitesinde artışa devam ediyor. Özellikle yeni fabrikaların da açılmasıyla birlikte teslim edilen araç sayısında da artış meydana geldi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son günlerde attığı adımlar ile birlikte üretim kapasitesinde artışa devam ediyor. Özellikle yeni fabrikaların da açılmasıyla birlikte teslim edilen araç sayısında da artış meydana geldi. Bu durum sonucunda Tesla premium otomobil sektöründe lider olmayı başardı.

Automotive News Araştırma ve Veri Merkezi tarafından paylaşılan verilere göre 2022 yılının 3. çeyreğinde Tesla, her yıl teslimatlarını yüzde 47 oranında artırarak 114.000 araç teslim etmeyi başardı. Bu sayede şirket, ABD’de en çok satan premium otomobil üreticisi olarak listede 1. sırada yer almayı başarmış oldu.

Buna ek olarak ABD’de 2022 yılının Ocak ile Ağustos ayları arasında gerçekleşen premium otomobil satışları listesinde de elektrikli otomobil üreticisi Tesla 298.383 araçla 1. Sırada yer aldı. Alman otomobil üreticisi BMW ise 211.118 araçla ikinci sırada yer alırken Mercedes-Benz 183.509 araçla üçüncü sırada yer aldığını söyleyelim.

Bu durumun nedenleri arasında son günlerde akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artışlar ve elektrikli otomobillere olan talebin artması yer alıyor. Özellikle Tesla, uzun süredir yalnızca elektrikli otomobil ürettiği için diğer araç üreticilerine kıyasla daha fazla güven sağladığını söyleyebiliriz.

Bunu gören otomobil kullanıcıları da yeni araçlar alırken klasik markalar yerine Tesla’yı tercih ediyorlar.