TOGG İçin Batarya Fabrikası Çalışmaları Başladı

TOGG İçin Batarya Fabrikası Çalışmaları Başladı

TOGG, batarya çalışmalarını son hız devam ediyor. TOGG için batarya üretecek fabrika tüm detayları ile tanıtıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aktardığı bilgiler neticesinde TOGG ile Çinli enerji firması Farasis beraberliğinde ‘SiRo’ isminde

Çok yakın bir zamanda logosunu tanıtan TOGG, batarya çalışmalarını son hız devam ediyor. TOGG için batarya üretecek fabrika tüm detayları ile tanıtıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aktardığı bilgiler neticesinde TOGG ile Çinli enerji firması Farasis beraberliğinde ‘SiRo’ isminde batarya fabrikası kurulacağını söyledi. SiRo isimli fabrika ise Bursa'da faaliyet gösterecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bursa’da kurulması planlanan batarya fabrikası yaklaşık 30 milyar lira yatırım yapılması bekleniyor. Fabrika 2 bin 200 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. Elektrikli araçların batarya hücresi ve modül üretimini üstlenecek olan SiRo, 15 Gigawatt saat kapasiteli batarya hücresi ile beraber, 19.8 GWs kapasiteli batarya-modül paketi üretecek.

TOGG’un CEO çalışmalarını yürüten Mehmet Gürcan Karakaş, yeni batarya fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanlığını yapacak. SiRo Ticari Genel Müdürlüğünde görev yapacak olan şirketin önemli yöneticilerinden Özgür Özel olacak.

Türkiye’nin ilk otomobil batarya fabrikası olma başarısını elinde bulunduran ve 2 milyon araç üretim kapasitesi bulunacak bu fabrika 30 milyar dolardan fazla ihracat yapabilen otomotiv endüstrimiz olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye otomotiv sektörüne yapılan yatırımlarla beraber önemli bir ivme kazanması amaçlanıyor. Çin’in en büyük sekizinci pil üreticisi olan Farasis ile ortak çalışmalar yürütecek TOGG, harika bir ortaklık içerisine girdiğini söyleyebiliriz.

Üç küresel Ar-Ge merkezi ve 4 binden fazla çalışanı bulunan Farasis, Geely ve Mercedes-Benz gibi otomobil firmalarına pil tedariki sağlıyor. Farasis’in en dikkat çeken özelliği ise Avrupa’da yüzde 100 karbon nötr fabrikası olan ilk pil hücre üreticisi olması.

Advertisement