Toyota Hibrit Araçların Sayısını Artırıyor

Toyota Hibrit Araçların Sayısını Artırıyor

Toyota markası önümüzdeki 10 yıl içerisinde Avrupa pazarında satılacağı öngörülen 45 milyon adetten fazla ''0'' emisyonlu araç sayısını daha da artırmak için çalışmalara hız verdiğini duyurdu.

Toyota markası önümüzdeki 10 yıl içerisinde Avrupa pazarında satılacağı öngörülen 45 milyon adetten fazla ''0'' emisyonlu araç sayısını daha da artırmak için çalışmalara hız verdiğini duyurdu.

Japon otomotiv devi Toyota, sıfır emisyona sahip araçları uygun şartlarda sunmak ve tüm markaların 45 milyon adetlik satış hedefini ileriye taşımak adına 2025 yılında Avrupa satışlarını 1.5 milyon adede çıkarmayı hedefliyor.

Toyota Satışları Rekor Kırdı

Toyota markasının araç satışlarının 1 milyon 200 binine denk gelen en az yüzde 80’lik bir kısmını hibrit ve plug-in hibrit araçların oluşturacağı belirtildi. Hedef satışın kalan bölümünü ise bataryalı elektrikli ve yakıt hücre sistemine sahip sıfır emisyonlu araçlar oluşturuyor. Bununla beraber Toyota, 2025 yılında 10’u sıfır emisyonlu olmak üzere 55’in üzerinde elektrikli, hibrit, plug-in hibrit ve yakıt hücreli araca yer vereceğini belirtelim.

Vergi Düzenlemesi İle Satışların Artması Hedefleniyor

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, küresel ısınma, çevre konusunda bilincin artması ve son olarak pandeminin etkisiyle doğa dostu araçlara olan talebin arttığını ve Türkiye’de de bunu yakından gözlemlediklerini belirtti.

Ulaşımdan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçilmesi için kısa ve orta vadede hibrit araç teknolojisinin şu anki en çevreci ve en ekonomik çözüm olduğunu kaydeden Bozkurt, "Kişisel çevreci hibrit araç talebi özel kurumlara, kamu kurumlarına ve filo taleplerine de yoğun olarak yansımış durumda. Özellikle son dönemde bankalar gibi birçok kuruluşun filo araçları için hibrit otomobil tercihlerinin yoğunlaştığını görüyoruz. 2009 yılında ülkemizde sunduğumuz ilk hibrit otomobilden bu yana 44 bin 478 adetlik hibrit araç satışı gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bozkurt, normal araçlara kıyasla daha maliyetli durumda bulunan elektrikli ve hibrit araçların vergisel düzenlemelerle daha erişilebilir fiyatlarda olması halinde bu araçlara daha fazla bir yönelme olacağını da dile getirdi "Avrupa'da, elektrikli ve hibrit araçlara yönelimde devlet teşvikleri önem kazanıyor. Fransa ve Norveç gibi ülkelerde düşük vergilendirmeyle, Almanya’da araç alımında nakit desteğiyle hibrit ve elektrikli araçlar teşvik ediliyor. Bu konunun devletimiz tarafından titizlikle ele alınacağına inancım tam" şeklinde görüş bildirdi