Toyota, Kasım Ayındaki Üretim Hedefinde Düşüşe Gitti

Toyota, Kasım Ayındaki Üretim Hedefinde Düşüşe Gitti

​​​​​​​Japon otomobil üreticisi Toyota, çip krizinden en çok etkilenen otomobil şirketleri arasında bulunuyor.

Japon otomobil üreticisi Toyota, çip krizinden en çok etkilenen otomobil şirketleri arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca araç üretimi yapan şirket, COVID-19 pandemisi ve Rusya - Ukrayna Savaşı ardından yaşanan krizlerle araç üretimlerinde azalmaya gitti. Her ne kadar bu üretimlerin telafi edileceği açıklansa da istenilenin gerçekleşmediğini görüyoruz.

Toyota şirketi tarafından yapılan yeni bir açıklamada dünya genelindeki çip krizinin hala devam ettiğine vurgu yapıldı. Bu kapsamda Kasım ayındaki üretilecek araç sayısının 250.000'i Japonya'da ve yaklaşık 550.000'i Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer bölgelerdeki olacak şekilde 800.000 araca indirileceği açıklandı.

Her ne kadar 800.000 aracın oldukça iyi bir rakam olduğunu düşünsek de bu durumun şirketin yıllık 9.7 milyonluk üretim hedefini tutturamamasına neden olacağını belirtelim. Fakat bu büyük üretim hedefinin 2023 mali yılı için olduğunu da söyleyelim.

Yapılan açıklama ise; “Yarı iletken parçaların ve diğer faktörlerin etkisi nedeniyle ileriye bakmak zor olmaya devam ediyor. Bununla birlikte müşterilerimize mümkün olan en erken tarihte mümkün olduğunca çok araç teslim edebilmemizi sağlamak için olası tüm önlemleri dikkate alıyoruz ve parça tedarikini yakından inceliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Japon otomobil üreticisi Toyota kasım ayında 8 fabrika ve 11 üretim hattında üretime ara vereceğini de açıkladı. Her ne kadar şimdilik durum böyle olsa da ilerleyen dönemlerde çip krizinin çözülmesiyle birlikte üretimlerin tekrardan rayına oturacağını söyleyebiliriz.

Advertisement