Türkiye'de Yılın Elektrikli Otomobili Ödülünün Sahibi Belli Oldu

Türkiye'de Yılın Elektrikli Otomobili Ödülünün Sahibi Belli Oldu

​​​​​​​İlk kez 2019 yılında gerçekleştirilen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsü, 10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleşmeye devam ediyor.

İlk kez 2019 yılında gerçekleştirilen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsü, 10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleşmeye devam ediyor. Electric Hybrid Cars Dergisi ile Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 2022 yılının Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili resmen belli olmuş oldu.

Halka açık bir şekilde yapılan oylamanın sonucu etkinliğin açılış gününde açıklandı. Katılımcılar www.tehad.org sitesi üzerinden finale kalan BMW i4, Kia EV6, Mercedes-Benz EQE, Skywell ET5, Subaru Solterra, Tesla Model 3 ve Volvo XC40 Recharge modelleri arasından oylarını kullandılar. Yapılan oylama sonucunda yılın elektrikli otomobili Skywell ET5 oldu.

Halka açık etkinlikte otomobil ve teknoloji sevdalıları bir hafta sonu boyunca elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı elde edebilecek. Türkiye'nin ilk ve tek tüketici deneyim odaklı sürüş etkinliği, ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor. Katılım için ise kayıtların, etkinlik günü alandaki kayıt masalarından veya www.elektriklisurushaftasi.com web sitesi üzerinden yapılabildiğini söyleyelim.

TEHAD öncülüğünde Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası etkinliğinin sloganı ise, “Duymak yetmez, denemek gerek” olarak belirlendi. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası, çevreye saygılı ve sıfır emisyonlu araçların ülke çapında yaygınlaşması bakımından da önemli bir rol üstlendiğini belirtmekte fayda var.