Türkiye’nin Bataryası İçin Geri Sayım Başladı!

Türkiye’nin Bataryası İçin Geri Sayım Başladı!

TOGG modelinin Bilişim Vadisi’ndeki yönetim merkezinde imzalanan stratejik ortaklığın genel prensiplerini içeren ortak girişim şirketi niyet mektubuna göre 2020 yıl sonuna kadar ortak girişim şirketinin kapsamlı iş planı oluşturulacak

Türkiye'nin Otomobili'nin batarya modülü ve paketinin Farasisile birlikte ülkemizde üretileceğini ifade ederek "Böylece, batarya teknolojilerinde ülkemizde yeni kabiliyetler oluşacak, dışa bağımlılık azalacak ve mobilite ekosistemi hızla gelişecek." şeklinde görüş bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, Türkiye'nin Otomobili'nin temel modülleri arasında olan batarya üretimi için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis'in seçilmesine de değindi.

Batarya Üretimi İçin Dev Firma İle Anlaşıldı

Atılan adımın önemine dikkati çeken Varank, "Türkiye'nin Otomobili'nin batarya modülü ve paketi, Farasis ile birlikte Türkiye'de üretilecek. Böylece, batarya teknolojilerinde ülkemizde yeni kabiliyetler oluşacak, dışa bağımlılık azalacak ve mobilite ekosistemi hızla gelişecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

TOGG ve Farasis tarafından, Bilişim Vadisi’nde TOGG Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımı ile imzalanan kapsamlı niyet mektubu sonrası yapılan ortak yazılı açıklamada, Farasis ile birlikte geliştirilen batarya modülü ve paketinin ülkemizde üretiminin yanında, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında toplayarak stratejik ortaklık opsiyonunun titizlikle değerlendirildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Batarya Tamamı İle Ülkemizde Üretilecek

Varılan anlaşmaya göre TOGG markasının batarya modülü ve paketinin ülkemizde üretileceği aktarılan açıklamada, iki şirketin, batarya hücresi tedariğinin yanında imzaladıkları kapsamlı niyet mektubu çerçevesinde, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak iş birliğini genişleteceğini de dile getirdi.

Açıklamada, "TOGG modelinin Bilişim Vadisi’ndeki yönetim merkezinde imzalanan stratejik ortaklığın genel prensiplerini içeren ortak girişim şirketi niyet mektubuna göre 2020 yıl sonuna kadar ortak girişim şirketinin kapsamlı iş planı oluşturulacak ve ortaklığın hukuki zemini bu süre zarfında detaylandırılacaktır. Bu çalışmalar doğrultusunda iki şirketin yönetim kurullarında son değerlendirme onaylardan sonra 2021 yılı başında ortak girişim şirketinin hukuken kurulması hedefleniyor." ifadelerine de yer verildi.

Advertisement