Türkiye’nin Otomobili TOGG’a Honda Dopingi

Türkiye’nin Otomobili TOGG’a Honda Dopingi

Türkiye'deki üretim tesisini kapatan Honda'nın tecrübesi, Yerli otomobil TOGG için aktarılacak. Türkiye Honda Fabrikasının Müdürü Murat Akdaş ve ekibinin TOGG'a geçişinin ardından, şimdi de işsiz kalan nitelikli personeller projeye dahil edilmeye başlandı

Türkiye'deki üretim tesisini kapatan Honda'nın tecrübesi, Yerli otomobil TOGG için aktarılacak. Türkiye Honda Fabrikasının Müdürü Murat Akdaş ve ekibinin TOGG'a geçişinin ardından, şimdi de işsiz kalan nitelikli personeller projeye dahil edilmeye başlandı.

28 Eylül 2021 tarihinde Türkiye'deki fabrikasını kapatan Japon marka Honda'nın tecrübesi, Yerli araba TOGG'a devrediliyor. Honda'da çalışıp tecrübe kazanan fakat fabrikanın kapanması ile birlikte işsiz kalan nitelikli çalışanlar, TOGG çatısı altında toplanması planlanıyor. İlk olarak Honda Fabrikasının Müdürü Murat Akdaş ve 63 kişiden oluşan ekibi TOGG çatısı altına geçiş yaptı. Honda'dan ayrılan diğer nitelikli personellerde TOGG üretim tesisinin bitmesiyle işe alınması düşünülüyor.

Honda Türkiye’nin En Değerli Tecrübesi

Türkiyenin Otomobili TOGG’un CEO'su Gürcan Karakaş; "Honda'daki en önemli şeyi aldık" açıklamasının ardından Japon markanın kapanan fabrikasının müdürü Murat Akdaş ve 63 kişiden oluşan ekibin TOGG'a geçiş yaptığı belirtildi.

Transfer edilen Akdaş ve ekibi, TOGG'un prototip atölyesinde görev almaya başladılar. Tekniker ve operatörlerden oluşan bu ekip TOGG'un gövdesini yapıyor. Geçtiğimiz günlerde TOGG’un sosyal medya hesaplarından üretim sürecine ilişkin görüntüler yayımladı. Herkesi derinden heyecanlandıran bu videoda yerli otomobilin montajını yaparken görüntülenen teknik çalışanların, Honda'dan transfer edilen ekip olduğu belirtildi.

Transferin yıldız ismi olan Murat Akdaş, Yerli Otomobil TOGG'da kritik görevleri omuzladı. 1997’de çalışmaya başladığı Honda Türkiye Fabrikasının Direktörlüğü görevini yürüten Murat Akdaş, TOGG'da üretim sorumluluğu ve inşaat proje yönetimi pozisyonlarında yer alacak.

Yerli Otomobil TOGG’a Transferler Devam Edecek

TOGG yönetimi yola ilk çıkıldığı zaman; "Türkiye'de otomotiv sektöründe üretilen bütün değerlerin TOGG bünyesinde yeni bir değere dönüştürülmesi" için çalışılacağını duyurmuştu. Böylece Honda'nın kapanması ile birlikte işsiz kalan diğer nitelikli kişilerinde fabrikanın ve üretim bantlarının kurulmasıyla istihdam edileceği belirtildi

Advertisement